Slovenija
30 ogledov

Nad nasilne upokojence z varnostniki

Upokojenci Nik Rovan
Po znižanju iz proračuna izplačanih pokojnin, ki bo prizadelo več kot 26 tisoč upokojencev, na izpostavah zavodov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje razmišljajo o dodatnem varovanju.

Kot smo izvedeli, so naročili pregled varnostnega stanja na vseh enotah zavodov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ). Neuradno naj bi na zavodih razmišljali tudi o najemu zasebnih varnostnih služb.

Na naša vprašanja, koliko jih bo dodatno varovanje stalo in zakaj ga uvajajo, niso želeli odgovoriti, tiskovni predstavnik Brane Kokot pa nam je odgovor obljubil za jutri.

26.300 v povprečju s 100 evrov nižjimi pokojninami

Pokojnine, za katere izplačilo zagotavlja država iz proračuna in ne temeljijo na vplačanih prispevkih, se bodo v skladu z varčevalnim zakonom znižale že v tem mesecu. Najvišja takšna pokojnina je omejena na 1.450 evrov. Pokojnine v znesku do 622 evrov pa se ne znižujejo, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Nižje pokojnine bo v tem mesecu dobilo približno 26.300 upokojencev, znižanje pa bo v povprečju za nekaj manj kot sto evrov. Zavod bo upokojencem jutri in pojutrišnjem s posebnim obvestilom pojasnil, na podlagi česa se jim pokojnina v delu ali celoti izplačuje iz državnega proračuna, še poroča agencija.

Komentarjev 11
  • KOJAK 00:06 27.junij 2012.

    daj prvo preberi članek

  • KOJAK 00:06 27.junij 2012.

    ja ja upokojenci nad 1.000 € so pa res nebogljeni reveži. PREBERI ČLANEK preden pišeš nebuloze.

  • KOJAK 00:05 27.junij 2012.

    Pa ti si čorav in nepismen hkrati! Veš koliko upokojencev ima pokojnino manjšo od 622 €, pa so celo življenje vplačevali. Tu pa imam nekaj posameznikov, ki niso nič vplačali in vlečejo pokojnine okrog 1.500 €... A TO JE PRAVIČNO?