Slovenija
30 ogledov

Nad popivanje s palačinkami

Mojca Kucler Dolinar Anže Petkovšek
MOL. Proti predlogu NSi, da se mladim z odlokom prepove popivati na javnih površinah v Ljubljani.

Mladinske organizacije in urad za mladino Mestne občine Ljubljana (MOL) bodo prihodnje leto od aprila do oktobra ob petkih izvajali akcije na javnih površinah, kjer mladi največ popivajo, je na včerajšnji javni razpravi napovedala Mateja Demšič, vodja tega urada. To so storili že septembra, ko so mladim med drugim ponujali palačinke in jim delili koše, da ne bi smetili po javnih površinah. Na MOL zato ne podpirajo pobude NSi, naj mestni svet zaradi vse pogostejšega kršenja nočnega miru sprejme odlok o prepovedi popivanja na javnih površinah zunaj prostorov, ki so določeni za točenje alkoholnih pijač.

Na drugi strani pobudnica te ideje Mojca Kucler Dolinar takšne akcije sicer podpira, vendar meni, da bi imela prepoved pozitiven učinek, tako kot ga je imela v Kranju in na Ptuju. Po njenih besedah so najbolj problematične lokacije v Ljubljani Trnovska plaža, okolica Maximarketa, Cirkusa in Kina Šiške.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 11:54 18.oktober 2012.

    Hja pa še to. Samo še enkrat naj se mi na ekranu prikaže nekaj , kar nisem želel videti, se bom od vašega portala poslovil za vedno ! Svoji mat šibite take vsiljene reklame, ne pa nam . Se zastopmo !!!

  • Žurnalček 11:50 18.oktober 2012.

    Ne en ne drugi predlog nista v redu. A zdaj bomo pa še futral pijano bando mladoletno ! Ne , vzgojitelji iz ljubljanskih dijaških domov , se naj ob petkih malo pošpancirajo , pa bo hitro red in mir, kajti ...prikaži več pijančujejo dijaki, ki gredo za wikend "domov" , za starše se imajo pa full za učit, zato ne morejo domov, prespijo pa pr prijateljih, al se pa zjutraj odpravijo na vlak ! Po LJ ne pijančuje LJ mladina , ampak madina z podeželja . Starši z podeželja, pridite kdaj pa kdaj pogledat svojega pijanega otroka , k se ima tko velik full za učit kakšen petek zvećer. Našel ga boste sigurno v Trnovem al pa na danih lokacijah. Nimajo kaj popivat po mestu, saj imajo Rog in Metelkovo, kar je čisto dovolj. Drastično pa je treba ne samo prepovedat ampak kaznovati vse do zadnjega , ki popivajo kjerkoli na obmoćju TIVOLIJA. Kjerkoli in kadarkoli, vključno z Horsburgerjem , Halo Tivoli, Belvijem in Čolnarno ter vključno z desno stranjo Ceste 27. aprila.

  • siesta 09:40 18.oktober 2012.

    flambirane palačinke...ni slabo...NSi pa v stari maniri - pomedimo pod preprogo...kar oči ne vidijo,ne obstaja...kar je skrito ni naš problem itd. Skratka najbolje da še prepovejo klošarje,socialne probleme, debelost in brezposelnost, pa bomo končno Peterletova obljubljena 2 Švica....