Slovenija
14 ogledov

Nad prehitre redarji in policisti

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Šolarji. Na Portalu vzgoje in izobraževanja načrt varnih poti in nevarnih točk do šol in vrtcev.

Na poti v šolo in domov bo na začetku šolskega leta otroke varovalo okoli sto policistov, sedem mestnih redarjev in 48 drugih prostovoljcev. Na šolskih poteh in manj varnih točkah bodo zjutraj od 7. do 9. ure in popoldne od 11. do 13. ure.

Nevarne točke so označili

165 policistov, redarjev in drugih prostovoljcev bo skrbelo za varnost šolarjev na poti v šolo in domov.

Nevarne odseke, kjer ni prehoda ali hodnika za pešce in podobnega, so na Mestni občini Ljubljana označili na Portalu vzgoje in izobraževanja. Tam so tudi načrti varnih poti do ljubljanskih šol in vrtcev.

Prvošolci in otroci iz drugega razreda bodo z začetkom pouka dobili rumeno rutko, kresničko in knjižico Prvi koraki v svetu prometa. Akcija varne poti v šolo bo trajala do 10. septembra, policisti pa bodo nato dejavnosti v okolici šol nadaljevali v sklopu rednega dela, je povedal Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave.

Ta teden so mestni redarji začeli umirjanje prometa v okolici šol in vrtcev ter kaznovanje prehitrih voznikov. Preverjali bodo tudi ustavljanje in parkiranje na območjih, kjer to ni dovoljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.