Slovenija
27 ogledov

Nad šefa Teša inšpektorji

Zoper Tota so na inšpektoratu prejeli več prijav – dejali so nam, da se vse nana Žurnal24 main
Zdrahe v Tešu. Direktorja zaradi šikaniranja prijavili inšpektoratu za delo.
2 leti ali celo manj bo Tot opravljal funkcijo direktorja Teša, pravi Janez Keržan, predsednik nadzornega sveta Teša.

Šikaniranje. Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Simon Tot izvaja pritisk, šikanira in je diskriminatoren. To so obtožbe iz prijave, podane na inšpektorat za delo. Prijavo je podal zdaj že nekdanji uslužbenec Teša, sicer eden od vidnejših akterjev pri izgradnji bloka 6.

V prijavi je navedeno, da mu je bilo delo onemogočeno, nov prostor pa nedostopen, saj ni imel niti ključa. Delo je po njegovih besedah nevzdržno zaradi neznosnega hrupa (preselili so ga v bližino transportnega traku), slabega vpliva na zdravje zaradi elektromagnetnega sevanja in dislokacije. Poleg tega je bil v tisti zgradbi edini zaposleni.

Direktor brez meja
Statut Teša. Določa, da direktorja na podlagi javnega razpisa za dobo štirih let imenuje nadzorni svet. Tot je bil brez razpisa na to mesto imenovan 11. novembra. V Tešu pravijo, da njegova pogodba velja do začetka mandata novega direktorja, ki bo imenovan na podlagi razpisa; kdaj bo razpis, pa nismo izvedeli.

Tot zavrača vse obtožbe
Edino, kar jaz vem, je, da je bila 17. maja v Tešu inšpektorica, ki se je zanimala za razne stvari – tudi okrog tega gospoda. Uradno pa ničesar nisem dobil,” na obtožbe odgovarja Tot in pojasnjuje: “Nič od tega, kar naj bi bilo, ne drži! Inšpektorici sem sicer predočil zapis z obtožbami. To pismo sem dobil 3. maja. Takoj sem se odzval in ga za naslednji dan povabil na sestanek. Gospod je še isti dan popoldne odšel na bolniški dopust in ga ni bilo več nazaj. Trinajstega maja sem dobil izredno odpoved delovnega razmerja.” Prijavitelj sicer v pismu, ki smo ga dobili v uredništvo, piše, da je Tot že februarja zoper njega sprožil postopek izredne odpovedi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.