Slovenija
76 ogledov

“Nad srno 
izvedel masaker”

srna Dare Čekeliš
Varuhinja živali. Ogorčena nad ravnanjem lovca.

Napad. “Povozil je srno, nato pa ji je poskušal prerezati vrat z nožem, ki očitno ni rezal. Priče smo bili masakru, ki je trajal več kot pet minut,” sobotno nočno dogajanje v Novi vasi opisuje Andrea Bogataj Krivec, predsednica Obalnega društva proti mučenju živali.

Po njenih besedah je najbolj sporno to, da je bil voznik lovec, ki živi le slabih sto metrov stran od kraja dogodka, in bi si lahko priskrbel ustreznejše rezilo ter s tem srni prihranil grozljive muke. Dodaja, da je lovca zanimalo le, da bi srno čim prej otrebil, saj sicer meso ne bi bilo več dobro.

Bogataj Krivčeva je srnin kadaver odpeljala na rentgensko slikanje v veterinarsko ambulanto, kjer se je izkazalo, da žival zaradi prometne nezgode sploh ni imela tako hudih poškodb.

“Zgodba prenapihnjena”

Milan Hrvatin, predstavnik Lovske družine Šmarje, pod katero spada Nova vas, pa meni, da je zgodba prenapihnjena in da je lovec ravnal pravilno. “Lovec mora živali prihraniti muke; če ta leži na cesti, jo mora čim prej pokončati,” pojasnjuje tudi Fabio Steffe, podpredsednik Lovske zveze Koper.

Kot pravi, imajo s predsednico Obalnega društva za zaščito živali precej nesporazumov. Obrnili smo se tudi na koprsko policijsko upravo, kjer pa so le potrdili, da so pri dogodku posredovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.