Slovenija
23 ogledov

Nadaljevali bodo na sodišču

Slovenija 26.05.13, Izbrisani, presernov trg, fto: interaktivni foto portal/IFP Slovenija 26.05.13, Izbrisani, presernov trg, fto: interaktivni foto portal/IFP
V civilni iniciativi zavračajo predlog odškodninske sheme.

V Civilni iniciativi izbrisanih prebivalcev so pred petkovim sestankom z ministrom Gregorjem Virantom poudarili, da zavračajo predlog zakona o odškodninski shemi za izbrisane, saj da ta"ne rešuje ničesar, niti ne ureja statusov".

Napovedujejo tudi, da problema odškodnin ne bodo več reševali s slovenskimi oblastmi, ampak pred evropskim sodiščem preko odvetnikov iz Rima.

Ograjujejo se tudi od Matevža Krivica. "Matevž Krivic nikakor ne predstavlja izbrisanih in ni in ne more biti naš zastopnik. Civilna iniciativa izbrisanih prebivalcev se odločno ograjuje od njegovih izjav in dejanj," so zapisali in dodali, da lahko Krivic govori samo v imenu tistih, ki jih neposredno zastopa.

Minister vztraja

Ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo je namreč za petek sklicalo nov sestanek z izbrisanimi, da jim predstavi nekoliko spremenjen osnutek zakona o odškodninski shemi za izbrisane.

Omenjena shema, ki jo je zahtevalo Evropsko sodišče za človekove pravice, bi sicer morala biti pripravljena do 26. junija, a je trenutno še v usklajevanju.

Virant je sicer danes povedal, da je trenutni osnutek zakona zadnji in da ministrstvo od njega ne bo odstopilo.

Komentarjev 1
  • privat 12:35 04.julij 2013.

    oblastniki bi morali narediti piko na dosedanjo politiko ravbarizma. odgovorno prevzeti državne posle,krivice prepisati prejšnim vladam in posledice odgovorno sanirati! Pristati na želje izbrisanih in izplačati visoke zneske!! Te stroške pa pripeti državnim službam ,ki niso zakonito poslovale!