Slovenija
24 ogledov

Nadaljevanje Čiste lopate

Sodišče Shutterstock
Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo spet odprt dokazni postopek v zadevi Čista lopata. Zaradi novih dokazov bo zaslišan nekdanji direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Srečko Janša.

Nekdanji direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije je bil v letu in pol trajajočem sojenju že večkrat zaslišan, ko je pojasnjeval sklepni postopek izbire ponudnika na javnem razpisu za izgradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika.

Pojasnil je, da je januarja 2008 v sklepnem postopku razpisa želel vnovič preveriti, da je pogodba dobro pripravljena, zato jo je dal pregledati odvetniški pisarni Rojs. Dejal je, da je sam sicer imel dvome o primernosti pogodbe, vendar naj o njih ne bi govoril s člani razpisne komisije na Kontroli zračnega prometa. Janša je sicer po pozivu takratnega ministra za promet Radovana Žerjava odstopil z mesta direktorja, saj je bil zaradi suma korupcije priprt tudi Tomaž Žibert, ki je bil zaposlen na Kontroli zračnega prometa Slovenije.

Polovica se je zagovarjala

Na prejšnji obravnavi je sicer polovica obtoženih že podala svoje zagovore in zavrnila obtožbe o podkupovanju. Hilda Tovšak, Ivan Kroflič, Tomaž Žibert in Srečko Gabrič so dejali, da je bilo njihovo ravnanje pri omenjenem javnem razpisu v skladu z normalnim delovanjem ob takih razpisih, pojasnjevalni sestanki, na katerih so se dobivali, pa so nujni ob tako zapletenih razpisih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.