Slovenija
22 ogledov

Nadaljevanje sojenja Branku Mačku

Sojenje Branku Mačku Gregor Katič
Nadaljevanje sojenja Branku Mačku. Danes zaslišali edino preživelo.

Na celjskem okrožnem sodišču se je z zaslišanjem Jerneje Rošer nadaljevalo sojenje Branku Mačku, ki je oktobra 2009 v pijanem stanju povzročil tragično prometno nesrečo na avtocesti pri Arji vasi, v kateri so umrli trije mladi ljudje. Rošerjeva je namreč edina, ki je to nesrečo s hudimi poškodbami preživela.

Soočenje s spomini je hudo

Rošerjeva je pojasnila, da je sedela na sovoznikovem sedežu in da se same nesreče ne spomni, prav tako se ne spomni zadnjih dveh dni izleta, na katerem je bila skupaj s prijateljicami pred nesrečo.

Spomni se, da so se med vožnjo pogovarjali o vtisih z izleta in da je bila cesta mokra, opazila je tudi luči nasproti vozečega avtomobila. Ko se je po trku zbudila v avtomobilu, je klicala svojega fanta Petra, ki je vozil avtomobil, ter prijateljici, ki sta sedeli na zadnjem sedežu, vendar se ji nihče ni oglasil.

Zato je odpela pas in stopila iz avtomobila, potem pa je zagledala moškega, ki mu je dala očetovo mobilno številko, mamine se v tistem trenutku ni mogla spomniti. Poudarila je, da se mora še danes soočati s spomini in da ji je zelo hudo.

Zaslišali bodo tudi prijatelja

Zaslišali so tudi moškega, ki je pred nesrečo v gostinskem lokalu v žalski industrijski coni Arnovski gozd popival z Mačkom in natakarico, ki jima je stregla.

Natakarica Anja Grum se danes ni spomnila, koliko sta Maček in Kitek sploh spila. Prav tako po njenem mnenju nista dajala vtisa vinjenosti. Ne spomni se tudi, ali jima je sploh napisala račun za zaužito pijačo.

Kitek pa je danes spremenil svojo izjavo, ki jo je podal policiji novembra leta 2009. Takrat je povedal, da sta z Mačkom spila štiri steklenice penine, danes pa je zatrdil, da sta spila tri steklenice. Dodal je še, da je bil rahlo vinjen, vendar je ocenil, da je sposoben za vožnjo.

Obravnava zoper Mačka se bo nadaljevala 23. septembra, ko bo senat zaslišal voznike, ki so bili priča nesreči, ter izvedenca cestnoprometne stroke.

Nesrečo obžaloval

Na zadnji obravnavi je Maček nesrečo obžaloval, staršem umrlih pa izrekel sožalje. Za seboj naj bi imel zelo naporen dan. Pri vstopu na avtocesto pa naj se ne bi zavedal, da vozi v napačno smer. To je ugotovil šele, ko se je nesreča zgodila. Ob tem je pripomnil, da so bile v času nesreče vozne razmere zelo slabe, deževalo je, megla pa je zmanjšala vidljivost. Povedal je tudi, da se po nesreči ni drastično spremenilo življenje samo staršev umrlih, ampak tudi njegovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.