Slovenija
20 ogledov

"Nadaljevanje stavke kljub pritiskom"

Žurnal24 main
Stavko bomo "kljub velikim pritiskom, s strani delodajalca in nekaterih interesnih skupin, izvajali do preklica," danes, kot pravijo zaradi nekaterih netočnih informacij, znova pozivajo v PSS.

Po njihovih besedah je edini pogoj za prenehanje stavke zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), ki ga postavljajo, vzpostavitev dialoga oziroma začetek izpolnjevanja stavkovnih zahtev s strani vlade.

Znano je, da so predstavniki vlade in 21 sindikatov javnega sektorja v torek zvečer podpisali sporazum o zamrznitvi stavke. A ker Policijski sindikat Slovenije (PSS) ni del Posedijeve pogajalske skupine, vlada pa se z njimi v času stavke ni pogovarjala, niso zamrznili stavke.

Na nekatere navedbe v javnosti, češ da so policisti zaradi različnih informacij "zmedeni", odgovarjajo, da stavka zaposlenih v policiji in na MNZ poteka v enakem obsegu kot prvih devet dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.