Slovenija
54 ogledov

Nadlegoval otroke?

V ŠK Flip Piran ne želijo komentirati obtožb, da je eden izmed trenerjev nadlego Žurnal24 main
Sum. V ŠK Flip v zvezi z obtožbo trenerja zaradi spolnega nadlegovanja molčijo.

Piran. "Ne dajemo izjav in skrbimo za nemoteno delo našega kluba," je bil kratek Robert Ukmar, predsednik upravnega odbora Športnega kluba (ŠK) Flip Piran, v katerem deluje plesno-akrobatska skupina Flip. Pri njem smo preverjali informacijo, da so enega od trenerjev (po naših podatkih gre za M. M.) zaradi spolnega nadlegovanja otrok prijavili policiji. Ukmar je le še potrdil, da je dotični trener dal odpoved.

"Potrdimo lahko, da smo prejeli prijavo suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost," pravi Marko Kastelic s PU Koper. (Foto: Barbara Milavec)

 


Neuradna zgodba
Eden izmed staršev otrok, ki vadijo v Flipu, je po navajanju več virov prejšnji teden na ŠK naslovil pismo, v katerem je trenerja M. M. obtožil spolnega nadlegovanja. Pismo je sopodpisalo 15 staršev. Vodstvo Flipa naj bi od trenerja posledično zahtevalo, naj da odpoved, nato je na policijo poslalo še prijavo.

Policisti preiskujejo
"Potrdimo lahko, da smo prejšnje dni prejeli prijavo, iz katere izhaja sum kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost," je dejal Marko Kastelic s koprske policijske uprave (PU). Zagotovil je, da zadevo preiskujejo, informacij o konkretnem primeru pa ne dajejo. Lani so zaradi suma spolnega napada na koprsko tožilstvo poslali 15 ovadb.

Večja ozaveščenost
Neva Strel Pletikos, vodja svetovalne službe na lucijski osnovni šoli, z obtožbo trenerja Flipa ni seznanjena. Na splošno pa meni, da so otroci o spolnem nadlegovanju vse bolj ozaveščeni. Učijo jih, naj o morebitnih zlorabah spregovorijo z odraslim, ki mu zaupajo, ali pa se obrnejo na varno točko. Po drugi strani je lahko tudi obtoženi žrtev poskusa diskreditacije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.