Slovenija
3 ogledov

Nadlegovali nič krivega

policija Anže Petkovšek
Prometna nesreča. Z njo ni imel nič, a se je moral sredi noči zagovarjati.

"Bila je že trda tema, ko so pozvonili. Pred vrati sem zagledal policiste in na dvorišču njihov avto – marico. Ker nisem imel pojma, zakaj so prišli, sem bil šokiran," nam je o svoji nedavni izkušnji povedal naš bralec (ime in priimek hranimo v uredništvu).

Policisti so mu, kot je nadaljeval, povedali, da naj bi zakrivil prometno nesrečo, sled, ki jih je pripeljala k njemu, pa naj bi bila registrska številka avtomobila.

Neprijetni občutki

"Ogorčen sem jim pojasnjeval, da je nemogoče, da bi zakrivil to nesrečo, saj imam priče, da me v tistem času ni bilo v bližini kraja nesreče pa tudi avtomobila nimam poškodovanega," je dejal naš sogovornik. Naslednje jutro se je na policiji oglasil z dokazili o svoji nedolžnosti, nakar so postopek ustavili.

Spomin na občutke, ko se ponoči na domačem dvorišču pojavi policija in ko moraš dokazovati svojo nedolžnost, je še vedno neprijeten tako zanj kot za družino, je še dejal.

"To je naša naloga"

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto smo se pozanimali, ali je v tovrstnih primerih nočni obisk policistov na domu res nujen. "Pri prometni nesreči s pobegom je naloga policistov, da poskušajo pobeglega povzročitelja odkriti v najkrajšem možnem času in nato storiti vse za zavarovanje sledov na udeleženem najdenem vozilu," je pojasnila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Ukrepi so, kot je dodala, odvisni predvsem od časa, ki je potekel od trenutka, ko se je zgodila prometna nesreča, kar je zlasti pomembno za postopek ugotavljanja alkoholiziranosti. Nesreča, zaradi katere so policisti zvečer prišli k našemu sogovorniku, naj bi se, kot so mu povedali, zgodila dopoldne.

Komentarjev 7
  • Skippy 18:27 14.november 2011.

    Preverjanje zaradi alkoholiziranosti nekaj časa po nesreči? Saj ne boste mogli nikoli dokazati v takih primerih, da se primerek ni napil npr. doma.

  • Zlatko Nemec 20:52 13.november 2011.

    VSE JE ODVISNO OD TEGA, NA KAKŠEN NAČIN SO PRISTOPILI DO STRANKE...JAZ IMAM 1 POLICIJSKO KARTOTEKO, KI JE BILA POLICIJSKA LAŽ, PRIMER JE STAR 27 LET, SEDAJ, KO PA LAHKO PATRULJE VSE PREBEREJO V ŠUSU NA TERENU, ME NADLEGUJE VSAK ...prikaži več POLICAJ SLOVENEC, NA TEJ ZEMELJSKI POLOBLI IN TO TAKO NADLEGUJE, DA TO NI RES. ZA NJIH NISEM ČLOVEK, IN VEDNO, KO SEM SAM IN NIMAM PRIČE IN KO STA 2 POLICAJA SKUPAJ. OD PATRULJ SEM ZAHTEVAL, DA NAJ TO KARTOTEKO BRIŠEJO, KER JE KRIVICA DO MENE, PA SO ME IMELI ZA ČLOVEKA , KI LAŽE. JA ONI LAHKO GREŠIJO, MI PA POTEM LAŽEMO, KO IŠČEMO SVOJO PRAVICO. ČE ME KDAJ USTAVIJO, SEM ŽE CELI TRD, KER VEM, KAJ VSE SE BO ZGODILO, SEM PA KAR NEKAJ NA CESTI

  • privat 08:21 13.november 2011.

    Policija ne upravlja svojega dela.!!!!..kaj tebi ni jasno a živiš v Sloveniji??? Zidar?? Vegrad? Podkuplivost sindikatov?? Primer Luka koper??.....miljardo drugih primerov ti lahko naštejem...