Slovenija
50192 ogledov

Nadlegovanje na RTV: Voditeljica in novinarka prijavila urednika

Facebook
Novinarka in voditeljica je urednika, ki je pred kratkim začel urejati dnevno-informativne oddaje, prijavila za nadlegovanje, tudi na Policijo.

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, tako rekoč dnevno poročajo o zaostrenih razmerah v zavodu, o posegih vodstva v informativni program, o slabih odnosih ter stanju, ki se je po njihovem, na nedeljskem referendumu, le še poslabšalo. "Namesto priznanja poraza – nove grožnje novinarjem," so zapisali v včerajšnji objavi na FB profilu Tukajsmo.info.

Prejšnji teden so poročali o nadlegovanju, ki ga je novinarka in voditeljica dnevno-informativne oddaje že prijavila.

Kot so zapisali pred petimi dnevi, se "deprofesionalizacija, nevzdržni odnosi se v Informativnem programu Televizije Slovenija le še poglabljajo, vodstvo pa omahuje pri zaščiti kolegov." 

"Novinarka in voditeljica je namreč urednika, ki je pred kratkim začel urejati dnevno-informativne oddaje, prijavila za nadlegovanje, tudi na Policijo. Aktiv novinarjev je incident označil kot popolnoma nesprejemljiv in pozval vodstvo, naj primerno ukrepa in urednika umakne s plana urednikov dnevno-informativnih oddaj. To se še ni zgodilo. Kolegi pa so že do zdaj večkrat opozorili nadrejene, da je obnašanje tega urednika v zahtevnem dnevno-informativnem procesu neprimerno."

S Policijske uprave Ljubljana so nam spročili, da so prejeli prijavo."Glede vaših vprašanj lahko zgolj potrdimo, da v zadevi na podlagi podane pisne prijave preverjamo razloge za sum morebitnih kaznivih dejanj. O ugotovitvah bomo obvestili pristojno državno tožilstvo."

Na RTV Slovenija so potrdili, da so Slovenija je prejela prijavo zaposlene glede domnevnega neprimernega obnašanja sodelavca. Kot so zapisali,  je generalni direktor prijavo odstopil pooblaščenki za mobbing, ki pa je bila s prijavo že seznanjena. RTV Slovenija ima namreč sprejet Dogovor o preprečevanju in odpravljanju mobbinga v javnem zavodu RTV Slovenija, ki ureja postopek ravnanja v primeru prijav domnevnega mobbinga, neprimernega obnašanja, nadlegovanja in podobnih odklonov na delovnem mestu. "V skladu z Dogovorom ima RTV Slovenija imenovano pooblaščenko za mobbing in tudi Skupni odbor za prepoznavanje in preprečevanje mobbinga. Dogovor med drugim določa, da je postopek do zaključka zaupen, generalni direktor po koncu postopka prejme poročilo o dogodku s predlogom ukrepov. Generalni direktor je sicer odgovornim za organizacijo dela v enoti, iz katere izhajata domnevna žrtev in domnevni povzročitelj, takoj naložil, da se do zaključka postopkov delo organizira tako, da vpleteni osebi ne bosta imeli nobenih neposrednih osebnih stikov. Z navedenim se obema vpletenima osebama zagotavlja varno delovno okolje, navedeno navodilo pa tudi z ničimer ne prejudicira ugotovitev Skupnega odbora. Do zaključka opisanih internih postopkov RTV Slovenija postopkov ne sme in ne bo komentirala," pojasnjujejo na RTV Slovenija. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 48
  • lojs 20:48 30.november 2022.

    ta rtv je ostanek največjega legla starega socrealističnega sistema ... nekoč bomo gledali oddajo, kaj in kako so ga tam srali, delali so kadar so in kolikor so, pili več ali manj non stop, cela četica zdravlenih alkoholikov ... potrebne ...prikaži več pijane babnice so pa rabile čvrste petelinčke ... ne vem zakaj bi se sprenevedal, folk se navadi takega živlenja in spremembe ne sprejme, zato uporabi politični aktivizem ... zakaj ne sme biti zdaj drugače, ker bo drugače!

  • kapibara1 19:17 30.november 2022.

    Tipična babja kariera ! Na začetku se ponija za fuk.. pa jo model ne jebe... in ker jo NE, ga pa obtoži fukiš nadlegovanja.. Zelo Zelo Prozorna fora..

  • Avatar Leon
    Leon 13:39 30.november 2022.

    Zakaj nihče Rebernikove ne nadleguje ? Ker je nikoli ni v službi .