Slovenija
21 ogledov

Nadškofija pripravljena vrniti denar

Betnava Katarina Pernat
Mariborska nadškofija je pripravljena vrniti denar, ki ga je pridobila za obnovo dvorca Betnava.

Mariborski nadškof Marjan Turnšek je sicer poudaril, da v primeru prenove Betnave ne gre za nezakonito pridobljena slaba dva milijona evrov, temveč za dogovarjanje med vsemi akterji, ki so tam delali.

Kot je poročala TV Slovenija, so denar pripravljeni vrniti, ker niso bile uresničene dogovorjene stvari – a za to krivijo Vegrad.

Turnšek je pojasnil, da so za evropski denar zaprosili na osnovi kupljenega materiala, za kar naj bi pridobili tudi pozitivno mnenje predstavnika gospodarskega ministrstva. Na ministrstvu so sicer odgovorili, da zahteve po takšnem mnenju niso dobili in je tudi niso izdali.

Kot smo poročali v zadnjih dneh, kriminalisti preiskujejo podjetje Betnava, ki prenavlja istoimenski dvorec v lasti mariborske nadškofije in ki naj bi za pridobitev skoraj dveh milijonov evrov evropskih sredstev ponaredilo več dokumentov. Ministrstvo je na sodišče podalo predlog za izvršbo premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.