Slovenija
19 ogledov

Nadzor celjske bolnišnice

"Pri prikrivanju mojega zdravstvenega stanja je dolga leta sodeloval tudi moj zd Žurnal24 main
Zdravniška zbornica zaradi smrti 35-letnika, ki je nedavno umrl v celjski bolnišnici, uvedla izredni nadzor.

Zdravniška zbornica uvaja zunanji strokovni nadzor nad delovanjem v celjski bolnišnici, kjer je marca letos zaradi zapletov po operaciji umrl 35-letni bolnik.

Odbor za strokovno-medicinska vprašanja je imenoval tudi nadzorno komisijo dveh zdravnikov, ki jo mora sicer formalno na svoji naslednji seji potrditi še izvršilni odbor, so danes sporočili iz zdravniške zbornice.

Kot je nedavno že povedal generalni direktor direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje Janez Remškar, so v internem strokovnem nadzoru, ki je bil konec marca opravljen zaradi smrti 35-letnega bolnika v celjski bolnišnici, ugotovili, da je šlo "za določene tehnične pomanjkljivosti in za dve strokovni napaki". Bolnik je – kot smo na Žurnalu24 že poročali – namreč umrl zaradi sepse po operaciji črevesja.

Zdravnika prerazporedili
Ministrstvo je zato celjski bolnišnici predlagalo, da zdravnika, "ki se mu je zgodila nesreča", začasno umaknejo iz operacijske dvorane in ga razporedijo "na lažje, morda le ambulantno delo". Bolnišnico so zaprosili tudi, naj natančno pregleda svoje smernice, "kako in na kakšen način morajo ukrepati pri kritično prizadetem bolniku, in ali ocenjujejo, da je bilo to pri tem 35-letnemu bolniku izpeljano korektno".

Strokovna direktorica celjske bolnišnice Frančiška Škrabl Močnik je za Žurnal24 že sredi marca odločno zanikala informacije, da se v bolnišnici niso pravočasno odzvali na ugotovljeno sepso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.