Slovenija
17 ogledov

Nadzor na Dursu

Šefica Mojca Centa Debeljak je uvedla preiskavo na Dursu. FOTO: Željko Stevanič Žurnal24 main
Prispevki. Spopad med Tarčo in Porschejem.

Na Davčni upravi Republike Slovenije (DURS) so po neuradnih informacijah uvedli notranji nadzor v zvezi s televizijskim prispevkom v oddaji Tarča. V njej je bilo navedeno, da med nekaterimi drugimi podjetji tudi Porsche Slovenija ni plačal socialnih prispevkov. Notranji nadzor naj bi bil sicer standarden postopek v primeru vsakega najmanjšega suma nepravilnosti na Dursu.

Lidija Hren, voditeljica Tarče, sicer pravi, da je dokument, po katerem je navajala, da ta družba ni plačala socialnih prispevkov pristen, a nam ga ne more posredovati.

Porsche maha s potrdilom
Iz Porscheja Slovenije so ogorčeno zanikali vse navedbe v Tarči, kot dokaz pa so pokazali potrdilo posebnega davčnega urada, da so bili vse njihove obveznosti v letošnjem letu poravnane na dan izplačila plač.

Po neuradnih podatkih so se zaradi tega primera v ponedeljek že sestali direktor Porscheja Slovenije Danilo Ferjančič, predstavnik pristojnega davčnega urada in šefica Dursa Mojca Centa Debeljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.