Slovenija
26 ogledov

Nadzor nad Jelinčičevim premoženjem

Zmago Jelinčič trdi, da njegove izjave niso bile žaljive. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Komisija za preprečevanje korupcije bo na podlagi informacij, ki jih je pridobila v zadnjem tednu, opravila "podroben nadzor" nad premoženjskim stanjem Zmaga Jelinčiča Plemenitega.

Nadzor nad premoženjskim stanjem poslanca Zmaga Jelinčića Plemenitega je, kot so zapisali v sporočilu za javnost, "njena pristojnost in dolžnost po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije".

Poleg Jelinčiča bo komisija preverila tudi nadzor nad premoženjskim stanjem še naključnih 50 zavezancev "iz izvršilne in zakonodajne veje oblasti, ki so bodisi dolgoletni funkcionarji ali uradniki na položaju" bodisi jim je služba prenehala v zadnjih dveh letih.

Komisija je še poudarila, da je v primeru ugotovljenega "nesorazmerno povečanega premoženjskega stanja" dokazno breme pojasnjevanja obsega premoženja na zavezancu.

Preverijo lahko tudi družinske člane

"Komisija ima v določenih primerih pristojnost preveriti tudi premoženje družinskih članov zavezanca," še sporočajo iz komisije.

Spomnimo, žena Zmaga Jelinčiča, Monika, je prejšnji teden za 576 tisoč evrov kupila parcelo v Semedeli v izmeri 2.211 kvadratnih metrov.

Jelinčič nam je takrat povedal, da namerava tam zgraditi družinsko hišo in se ob upokojitvi z družino preseliti na Obalo.

Komentarjev 6
  • BenX 17:19 16.avgust 2011.

    ...še to morem dpdat...itak je pa to vse samo pritisk na njega ker je kazensko ovadil kresalovco za piz***, ki jih je počela v to miniFBI stavbo! zmago je lepo rekel da bo nekdo moral denar vrnit v državni ...prikaži več proraču. ali njen kolega ali pa ona in njen partner! zdaj pa pač serjejo po njem in preusmerjajo pozornost.

  • BenX 17:16 16.avgust 2011.

    pa saj zmago je sam rekel da je en redkih ki je v politiko prišel bogat in ni v njej obogatel. dajte se malo pozanimat kaj vse je bilo v njegovi lasti že preden je postal poslanec. no...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:04 16.avgust 2011.

    Preverit je treba vse koritarje,saj s plačo ne moreš pridobit kaj dosti,tut če maš par jurjev?Predvsem je treba to storit čim prej in to ne samo koritarje ampak tudi njihovo žlahto.Ako pa se izkaže,da je premoženje pridobljeno na sumljiv ...prikaži več način pa vse pobrat in prodat na dražbah za minimalno ceno!!