Slovenija
19 ogledov

Nadzor po smrti pacienta

Urad varuhinje opozarja, da previsoke temperature v prostorih ogrožajo zdravje l Žurnal24 main
Zaradi smrti makedonskega delavca je minister za zdravje Marušič v Zdravstvenem domu Ljubljana odredil upravni nadzor.

S strani Zbornice - zveze zdravstvene in babiške nege pa bo istočasno potekal strokovni nadzor. Na podlagi ugotovitev nadzorov bo ministrstvo sprejelo nadaljnje ukrepe za kakovostnejšo in varnejšo obravnavo bolnikov.

Kot je znano, je pred tednom umrl 48-letni makedonski delavec, ki je nekaj ur pred smrtjo zaradi bolečin v prsih prišel na urgenco. Ker ni imel zdravstvenega zavarovanja, je po pojasnilu, da bo moral, če ne gre za nujno stanje, pregled plačati, odšel z urgence, ne da bi mu nudili medicinsko pomoč.

Nova navodila poslali ambulantam
V začetku leta so na ministrstvu za zdravje začeli pripravljati nova navodila za izvajanje zdravstvenega varstva oseb brez urejenega zdravstvenega zavarovanja. Dosedanja so namreč iz leta 2004. Osnutek novih navodil so konec maja posredovali Karitasovi ambulanti za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja v Mariboru in ambulanti s posvetovalnico za osebe brez zdravstvenega varstva v Ljubljani.

Minister Dorjan Marušič je v predlogu zakona o zdravstveni dejavnosti glede zunanjega nadzora ob domnevni strokovni napaki ugotovil tudi pomanjkljivost, zato bo to vprašanje v smeri možnosti odredbe tudi strokovnega nadzora s strani ministra ustrezno uredil, še dodajajo na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.