Slovenija
19 ogledov

Nadzor pokazal kršenja v Lafargu

Upravno sodišče je marca odpravilo okoljevarstveno dovoljenje Lafarge cementu in Žurnal24 main
Inšpekcijski nadzor v Lafarge Cementu je ugotovil, da cementarna kot energent pri obratovanju uporablja petrolkoks. Inšpekcija naj ukrepa, zahtevajo okoljski aktivisti Eko kroga.

Glede na ugotovitve in sodbo upravnega sodišča, ki je konec avgusta razveljavilo okoljevarstveno dovoljenje Lafargu in tako odpravilo uporabo petrolkoksa, mora inšpekcija zdaj ukrepati, zahteva Eko krog.

V trboveljski cementarni po drugi strani vztrajajo, da družba na podlagi sodbe upravnega sodišča, ki je bila izdana 21. avgusta letos, ostaja v postopku pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja. "Upravno sodišče je razveljavilo okoljevarstveno dovoljenje 20. januarja letos in vrnilo zadevo na Agencijo RS za okolje v ponovni postopek. Do današnjega dne ni bilo pravnomočno odločeno o zadevi, zato cementarna nadaljuje z obratovanjem."

Dodali so še, da po zakonodaji obstoječe naprave, za katere je bila v zakonskem roku vložena vloga za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja, nadaljujejo z obratovanjem, dokler ni o tej vlogi za izdajo omenjenega dovoljenja pravnomočno odločeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.