Slovenija
65 ogledov

Nadzor pokazal nepravilnosti

Jani Dernič Suzana Kos
Ministrstvo ne komentira. Člani sveta naj presodijo težo ugotovljenih napak pri sanaciji.

“Jaz nisem seznanjen z ugotovitvami upravnega nadzora, običajno pa je, da nadzorovani dobi informacijo o tem,” je pred današnjo sejo sveta izolske bolnišnice dejal direktor Jani Dernič.

Člani sveta so namreč prejšnji teden prejeli izsledke upravnega nadzora pravkar končane prve faze energetske sanacije objekta; celotni projekt je vreden 9,28 milijona evrov. Osrednja točka seje naj bi bil prav upravni nadzor ministrstva in predlog sanacije oziroma ukrepov za uskladitev odhodkov bolnišnice z njenimi prihodki. Ob polletju je imela 1,2 milijona evrov minusa in 7,5 milijona evrov dolga do dobaviteljev.

Ne bi pokvarili vzdušja

Kakšne so ugotovitve upravnega nadzora, na ministrstvu ne želijo podrobno razkriti, ugotovljenih nepravilnosti pa minister Tomaž Gantar ne želi komentirati. Upravni nadzor je zajel pregled postopkov izbire izvajalca energetske sanacije, poročilo o gradbenih in obračunanih delih ter preveril, ali izvedeni projekt odstopa od projektne dokumentacije, za katero je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje. Neuradno je slišati, da se bodo obravnavi ugotovitev nadzora danes poskušali izogniti, da “ne bi pokvarili vzdušja pred jutrišnjo slovesnostjo ob odprtju obnovljenih prostorov, ki se je bo udeležil tudi minister”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.