Slovenija
18 ogledov

Nadzorniki HSE se niso premislili

Uroš Rotnik Saša Despot
Nadzorni svet HSE je razpravljal o zahtevi agencije za upravljanje kapitalskih naložb države o preklicu razrešitve Uroša Rotnika s položaja direktorja Teša. Zahtevi agenciji nadzorniki niso ugodili.

Kot je po seji dejal predsednik NS Jadranko Medak, so nadzorniki menili, da so bila vsa njihova ravnanja v skladu z zakonom in da jih je o tem obvestil tudi direktor družbe s sklepom sodišča v Celju.

Agencija je v dopisu, v katerem je zahtevala preklic Rotnikove razrešitve in ki ga je naslovila na generalnega direktorja HSE Matjaža Janežiča, predsednika nadzornega sveta holdinga Jadranka Medaka in predsednika nadzornega sveta Teša Djordja Žebeljana, izražala nestrinjanje z odločitvijo o razrešitvi direktorja Teša.

V dopisu agencija tudi pojasnjuje, da so se predstavniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), Teša, Premogovnika Velenje, agencije in ministrstva za finance na sestanku 8. novembra obvezali, da bodo posredovali pripombe na tehnični del projekta Teša in pripombe na ekonomski del projekta do 15. novembra.

Hkrati so se na sestanku strinjali, da je nujno kooperativno sodelovanje pri projektu. Agencija ugotavlja, da obveze s strani prvega moža HSE ter prvih nadzornikov HSE in Teša niso bile izvršene.

Okrožno sodišče v Celju pa je medtem zavrglo predlog člana nadzornega sveta Teša Franca Rosca za zadržanje uveljavitve sklepa nadzornikov Teša o odpoklicu Rotnika z mesta direktorja družbe in imenovanju Simona Tota na njegovo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.