Slovenija
13 ogledov

Nadzorniki imenovali novo upravo

Nadzorni svet je potrdil člane uprave, ki jih je predlagal predsednik uprave Mat Žurnal24 main
Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je v petek po maratonski seji za petletni mandat imenoval novo upravo družbe, ki jo je predlagal predsednik uprave Matjaž Rakovec.

V upravi so tako poleg Rakovca še Igor Stebernak, Andrej Slapar, Boštjan Vovk in Blaž Brodnjak, so sporočili iz Triglava.

Stebernak je bil imenovan za člana uprave za področje strateških naložb in kontrolinga, Slapar za področje premoženjskih zavarovanj, Vovk za področje življenjskih zavarovanj, Brodnjak pa za področje financ. Vsi so bili imenovani za petletni mandat, položaj pa bodo nastopili po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor.

Stara uprava odstopila
Nadzorniki so na podlagi sklenjenega sporazuma s Tomažem Rotarjem o prenehanju člana uprave in podane odstopne izjave ugotovili, da Rotarju preneha mandat z dnem uveljavitve sklepa nadzornega sveta o imenovanju Rakovca za predsednika uprave - to je ob pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave -, vendar najkasneje 1. decembra letos.

Iz ekonomsko-poslovnih razlogov je nadzorni svet s petkom odpoklical člana uprave Zavarovalnice Triglav Boruta Eržena, ki bo skladno s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi ob prenehanju funkcije prejel šest mesečnih plač odpravnine in ostaja v delovnem razmerju kot pooblaščenec uprave do 31. decembra letos.

Vladimir Mišo Čeplak, ki je zavarovalnico vodil po odstopu Andreja Kociča konec maja letos, bo mandat člana uprave - delavskega direktorja, pristojnega za področje kadrov ter organizacije in poslovnih procesov, nadaljeval tudi pod Rakovcem. Njegov mandat traja do 6. junija 2010.

Član nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav Mirko Miklavčič je v petek po koncu seje nepreklicno odstopil s položaja, je v sporočilu za javnost še zapisal predsednik nadzornega sveta zavarovalnice Borut Jamnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.