Slovenija
4 ogledov

Nadzorniki o predlogu nove uprave

Po zatrjevanju Petrola sta družbi ostali naklonjeni poslovnemu sodelovanju. Žurnal24 main
Nadzorni svet Petrola bo obravnaval predlog za člane uprave družbe, ki ga je oblikoval mandatar za sestavo uprave Aleksander Svetelšek. Nova uprava bo vodenje družbe prevzela do 31. avgusta.
Svetelšek je predlog za člane uprave oblikoval do 15. julija in ga posredoval v obravnavo kadrovski komisiji nadzornega sveta Petrola. Ta je oblikovala mnenje in ga posredovala nadzornikom družbe, ki jih vodi Tomaž Kuntarič.

Imena uradno niso znana, po pisanju Financ pa bodo ob Svetelšku kot predsedniku v upravi še Roman Dobnikar, Mariča Lah, Jani Živko in Rok Vodnik.

Svetelšek je mandatarstvo za sestavo uprave Petrola dobil 19. junija. Takrat je napovedal, da bo uprava v celoti nova, v njej bodo zunanji in notranji člani, o imenih pa ni želel govoriti.

Nekdanja uprava Petrola v sestavi Marko Kryžanowski, Igor Irgolič, Alenka Vrhovnik Težak in Boštjan Napast se je 8. junija z nadzornim svetom sporazumno dogovorila za prenehanje mandata. Kryžanowskemu in Irgoliču je mandat prenehal isti dan, Vrhovnik Težakova in Napast pa bosta funkciji opravljala do imenovanja nove uprave. V upravi, ki jo vodi Vrhovnik Težakova, je še delavski direktor Bojan Herman.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.