Slovenija
23 ogledov

Nadzorniki o predsedniku sveta in uprave

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Člani nadzornega sveta Luke Koper v novi sestavi se bodo popoldne sestali na ustanovni seji. Izbrali naj bi novega predsednika nadzornega sveta in obravnavali pogodbo o zaposlitvi Gašparja Mišiča.

Pet nadzornikov, predstavnikov kapitala, so delničarji na predlog Slovenske odškodninske družbe (Sod) imenovali na izredni skupščini v začetku meseca. Tako so se trem nadzornikom iz vrst zaposlenih in predstavnici lokalne skupnosti Sabini Mozetič pridružili še Rado Antolovič, Elen Twrdy, Andrej Šercer, Žiga Škerjanc in Alenka Žnidaršič Kranjc.

Prav Žnidaršič Kranjčevo, sicer predsednico uprave družbe Prva Group, se v medijih omenja kot najverjetnejšo kandidatko za mesto predsednice nadzornega sveta. Žnidaršič Kranjčeva sicer pred samo sejo ni želela dajati nobenih izjav v zvezi z Luko Koper.

Večji vpliv nadzornikov

V skladu z nedavno sprejetimi spremembami statuta pa bodo imeli nadzorniki med drugim večji vpliv na sprejemanje pomembnih odločitev v družbi, saj bo za prenos in obremenitve nepremičnin v lasti Luke potrebno njihovo predhodno soglasje.

Razlog za hitro zamenjavo nadzornikov, ki so bili v funkciji le nekaj mesecev, je bilo imenovanje Gašparja Mišiča na čelo koprske družbe konec avgusta. Kljub temu pa kasnejše izjave prvega moža Soda Tomaža Kuntariča, da Gašpar Mišič ne predstavlja največje grožnje Luki, dajejo slutiti, da bodo nadzorniki Mišiču dali priložnost, da se izkaže.

Tudi o Gašpar Mišičevi zaposlitvi

Donedavni nadzorniki so svojim naslednikom prepustili tudi nalogo, da z novim predsednikom uprave podpišejo pogodbo o zaposlitvi. Gašpar Mišič je namreč na čelu Luke Koper že več kot mesec dni brez pogodbe, zaradi česar so nadzor sprožili tudi na republiškem inšpektoratu za delo. Ta je pokazala, da nepravilnosti pri zaposlovanju ni bilo. Mišič je sicer potrdil, da je prejšnji petek dobil prvo plačo oz. njeno akontacijo v znesku okoli 4600 evrov neto.
Komentarjev 3
  • stars45 11:09 16.oktober 2013.

    Se pridružujem mnenju, da bodo nadzorniki naredili usodno napako, če bodo pustili Mišiča na položaju. Istočasno apeliram na nove nadzornike, da preverijo, kaj se dogaja v Luki Koper in kaj vse stoji...Koga je že zaposlil in zakaj...naj ne nasedajo njegovim ...prikaži več ugotovitvam...so vse prej kot resnične in pravilne..Dokažite, da ste zaupanja vredni ljudje in pridobite odgovore prej, preden naredite usodno napako.

  • Veteran 09:36 16.oktober 2013.

    Menin, da bodo novi nadzorniki naredili usodno napako, če bodo pustii Mišiča na položaju, saj je bila izredna skupščina sklicana zaradi njegovega apetita po Luki Koper. Ne pozabite, da je v ozadju Janković in Popovič in ravno slednji ima največje ...prikaži več apetite! Sedaj bomo videli, če tudi nove nadzornike obladuje Jankovič in Popovič.

  • dragec 09:32 16.oktober 2013.

    kako se pove s političnim besednjakom - ZAPOSLITEV JE TRANSPARENTNA.