Slovenija
23 ogledov

Nadzorniki o težavah Vegrada

Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzorne Žurnal24 main
Nadzorni svet Vegrada bo na današnji seji obravnaval tri točke dnevnega reda: sanacijski sporazum, potek dogovorov z dobavitelji glede njihovih terjatev do družbe ter prokuro Mateja Košiča.

Kljub bolj perečim težavam, ki jih ima velenjski gradbinec, se bodo nadzorniki morali ukvarjati tudi z imenovanjem Košiča, ki zdaj v Vegradu opravlja funkcijo direktorja gradnje za trg in ki ga je za mesto prokurista predlagala šefica Vegrada Hilda Tovšak. Po pisanju Financ je Košič že dalj časa njena desna roka in ga je nekaj časa želela celo za svojega naslednika, čeprav z njim niso zadovoljni niti bankirji niti partnerji.

Vseeno pa bo danes ključna točka obravnava izvajanja sporazuma o poslovnem in finančnem prestrukturiranju družbe ter potek pogajanj z dobavitelji. Po mnenju prvega nadzornika družbe Klemena Boštjančiča je ta točka bistvena za nadaljnji razvoj družbe, ki se sooča z velikimi likvidnostnimi težavami, katerih posledica so tudi neredna izplačila plač zaposlenim.

Sporazum določa, da bodo ključni lastniki izvedli denarno dokapitalizacijo v višini od pet do 10 milijonov evrov, banke pa bi po sporazumu Vegradova posojila in obresti reprogramirale za obdobje enega od dveh let.

Uspeh sporazuma je odvisen tudi od dogovora z dobavitelji in podizvajalci, ki pa od Vegrada, kljub drugačnim obljubam, minuli petek še vedno niso prejeli odgovora na njihove zahteve o poplačilih dolgov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.