Slovenija
7 ogledov

Nadzorniki za nižjo dokapitalizacijo

Žurnal24 main
Nadzorni svet NLB je potrdil prenovljeno strategijo, ki predvideva dokapitalizacijo v višini 250 milijonov evrov in izkoriščanje vseh notranjih ukrepov za sprostitev kapitala.

Nadzorni svet je že konec maja napovedal spremembo strategije, ki vključuje tudi dokapitalizacijo banke. Julija napovedan znesek kapitalizacije so s 400 milijonov evrov znižali na 250 milijonov evrov. Za preostali del bo banka morala izkoristiti dodatne ukrepe za sprostitev kapitala, s katerim bo svoje poslovanje prilagodila kapitalskim zmožnostim.

Skupščina delničarjev je napovedana za 25. november.

Prenovljena strategija med drugim predvideva tudi odprodajo Banke Celje in kapitalskih deležev, ki ne spadajo v osnovno dejavnost banke. Banka naj bi se postopno umaknila z italijanskega in srbskega trga.

Dokapitalizacija v višini 250 milijonov evrov je predvidena do konca marca 2011, dokončno pa naj bi banka cilje dosegla leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.