Slovenija
87 ogledov

Naelektreno v Elektru

Stanislav Vojsk je za Žurnal pojasnil, da je nad ovadbo presenečen in da gre za Žurnal24 main
Andrej Kosmačin. Dopis, da je njegov svetovalec kazensko ovaden, je poslal vsem zaposlenim.

Elektro Maribor je kazensko ovadil Stanislava Vojska, bivšega predsednika uprave te družbe, ki je tam še vedno zaposlen kot svetovalec uprave.

O tem, da je Vojsk ovaden, je včeraj Andrej Kosmačin, novi predsednik uprave, prek elektronske pošte obvestil vseh 800 zaposlenih, nadzorni svet, sindikat in svet delavcev.

Poleg omenjenega dopisa, ki smo ga anonimno prejeli v uredništvo, je Kosmačin priložil tudi dopis hišne odvetniške družbe.

“Prejeli smo dokumentacijo v zvezi z razdelilno-transformatorsko postajo Ptuj - Breg in dokumentacijo v zadevi odločb državne revizijske komisije. Na podlagi prejete dokumentacije smo ugotovili, da se pri obeh zadevah pojavljajo določene nepravilnosti, zaradi česa smo v imenu Elektra Maribor na pristojno državno tožilstvo vložili dve kazenski ovadbi zoper bivšega predsednika uprave Stanislava Vojska,” je zapisano na dopisu odvetniške pisarne.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
“To je nenormalno”

Andrej Kosmačin je pojasnil, da se je sam odločil, da o tej zadevi obvesti zaposlene:

“To je interno komuniciranje, prav je, da se o dogajanju obvesti zaposlene. Kot predsednik uprave moram ustrezno ukrepati, če zaznamo nepravilnosti. Kazenska ovadba je bila vložena že pred mojim prihodom, jaz sem samo napisal dopis.”

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi bila kazenska ovadba podana takrat, ko je podjetje vodil Peter Grubelnik, ki je zdaj član nadzornega sveta Elektra Maribor. Ko smo ga vprašali, zakaj se je takratna uprava odločila za ovadbo zoper Vojska, zadeve ni želel komentirati.

Tudi o včerajšnjem dopisu Kosmačina zaposlenim ničesar ne ve: “Tega pa ne poznam. Nič ne vem o tem.” Dodal je, da se mu takšno obveščanje zaposlenih zdi nenormalno in zelo nenavadno.

“Ne vem, zakaj je to šlo ven. Več pa ne morem komentirati. O tem bomo zagotovo govorili na naslednjem nadzornem svetu družbe s predsednikom uprave, in sicer že maja,” nam je razburjen pojasnil Grubelnik.

Marta Kos, poslovna trenerka, pa je o tej zadevi dejala, da je dobro, da vodstvo zaposlene obvešča tudi o takšnih zadevah. “Bolje je, da se jih obvesti, kot pa da se potem sprožijo govorice na način baba čula, baba rekla,” je dodala.

Vojsk: Gre za maščevanje
Vojsk pa je prepričan, da mu zdajšnja uprava z vloženo ovadbo nagaja. “Ovadbe nisem videl. Gre za maščevanje, ker sem se upal prijaviti na razpis,” je prepričan Vojsk.

Dodaja, da gre po njegovem v tem primeru za politični obračun, ki se je začel z mandatom tega nadzornega sveta. Načina obveščanja zaposlenih o ovadbi zoper njega pa ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.