Slovenija
367 ogledov

Nagcev ne bodo preganjali

Plaža Kandarola y
Pravila, ki veljajo na obrečju rek Soče in Nadiže. V Občini Kobarid so z odlokom sklenili, da nudistov ne bodo preganjali.

V Občini Kobarid z odloki ločeno urejajo pravila, ki veljajo na obrežju Soče in Nadiže, pri parkiranju in jadralnem padalstvu; pred tem je te vsebine urejal en odlok, pojasnjujejo Primorske novice in dodajajo izjavo kobariškega župana Roberta Kavčiča:Naš cilj je prijazno sobivanje domačinov in turistov. Zato tudi razmišljamo, da bi bila pravila za vse sprejemljiva, z upanjem, da bi se izognili morebitnim konfliktom na vrhuncu sezone, ko je velika gneča."

Po novem odloku o obrežnem režimu je vožnja z avtomobili proti rekam možna samo po kategoriziranih cestah. Po ostalih lahko vozijo zgolj lastniki parcel. Redarji ne smejo kaznovati tistih, ki parkirao na zasebnih zemljiščih, za to je pristojna policija.

Odlok o parkiranju medtem skrb za vsa parkirna mesta prenaša na občino, ta je poskrbela tudi za urejanje ceste proti vzletišču za jadralne padalce, ki lahko tam vzletajo vse leto.

Nudisti naj ne vznemirjajo

Kar pa se tiče kopalcev, ki ob Soči in Nadiži radi uživajo brez kopalk, so na občinskem svetu sklenili, da naj jih redarji opominjajo, ne motijo ostalih. Preganjali jih ne bodo, ta zadeva, je za Primorske novice pojasnil župan, sodi v okviru zakonodaje o kršitvi javnega reda.

Med svetniki, še piše omenjeni primorski dnevnik, je bilo zaznati toleranco v pomenu, naj ljudem pustijo svobodo, če le ne motijo drugih. O nudističnih plažah ob rekah so sicer v preteklosti razmišljali, nič pa glede tega niso naredili.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.