Slovenija
23 ogledov

"Nagrade, ki jih delijo, so predimenzionirane in nesprejemljive"

DUTB Saša Despot
Predsednik vlade Miro Cerar obljublja, da bo omejil nagrade, ki jih prejemajo zaposleni in sodelavci slabe banke.

"Predvsem se bom zavzel z vso močjo, da se  nagrade, ki jih prejemajo zaposleni ali tisti, ki so sodelovali z DUTB bistveno omejijo, kajti gre za moj okus za neko nesprejemljivo in predimenzionirano prakso," obljublja Miro Cerar, ki je na današnji novinarski konferenci odgovarjal na na vprašanje, kako bo vlada ukrepala glede delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Kot smo poročali, naj bi  Komisija za preprečevanje korupcije odkrila, da naj bi družba za upravljanje terjatev bank (DUTB)  v letu in pol za svetovalce, ki so delali to, kar bi morali zaposleni, porabila kar 12 milijonov evrov. 3,7 milijona evrov je na DUTB zaslužila družba Quartz, katere solastnik je Torbjörn Mansson, ki je izvršni direktor DUTB, kar pomeni, da gre za konflikt interesov.

"Vlada je pred nekaj tedni zavrnila poročilo DUTB, ker smo ocenili, da ni prepričljivo, da se tam očitno dogajajo neke zgodbe, ki niso dovolj transparentne, morda so celo sporne ali kaj hujšega," pravi Cerar, ki zdaj čaka na odzivno poročilo ministrstva za finance. "Želim, da ministrstvo prepričjivo ugotovi, ali je prišlo do konfliktov interesov, ali je prišlo do nezakonitih, neetičnih ali sicer kakšnih spornih praks, " pravi Cerar.

Komentarjev 1
  • samo.jst 09:14 28.november 2014.

    Kakšne nagrade?? Nagrade za kaj? Dobro poslovanje, uspešno doseganje novih trgov, uvedba inovativnih rešitev, reševanje ljudi,....? KAJ?? Do sedaj niso odkrili NIČ! Na njih je padlo 6 miljard izgubljenih terjatev oz. kapitala in niso ugotovili niti ene same samcate nepravilnosti! ...prikaži več V promet so spravli toliko, da so lahko nekako pokrili račune za elektriko in vodo poslovnih prostorov... vse ostalo pa je dodaten minus za davkoplačevalce! Kakšne nagrade, niti Pakistanskega minimalca si niso še zaslužili ne pa nagrad!!!!!!