Slovenija
20 ogledov

Nagradna igra depozit

Informativni izračuni za banke niso zavezujoči. Obresti se lahko pri drugačnih p Žurnal24 main
Bančni depoziti. Banke ponujajo številne akcije. Strokovnjaki svetujejo previdnost.

Primerjava. V zadnjem času banke ponujajo številne ugodnosti pri sklenitvi dolgoročnih vezav v bančnih depozitih. Nekateri ponujajo žrebanje za avtomobil, drugi brezplačno zavarovanje. Marko Košak z ekonomske fakultete svetuje, naj ljudje pred sklenitvijo pogodb natančno preberejo pogoje, saj "je pomembno, da vsakdo v celoti razume tveganja, ki se pojavljajo pri konkretnem depozitu".

Banke iščejo denar
Bančni depoziti s fiksno obrestno mero sicer veljajo za ene od varnejših naložb, ki zaradi dolgotrajnejših vezav uporabnikov ne vodijo k "skušnjavi prehitrega dviga". Košak pravi, da je več različnih ponudb po eni strani odraz tega, "da so banke v zadnjem času spet začele več pozornosti posvečati poslovanju s prebivalstvom". Hkrati opozarja, da so depoziti prebivalstva za banke stabilen in stroškovno ugoden vir financiranja, "zlasti če je zanje refinanciranje na medbančnem trgu težje dostopno". To je po njegovem mnenju razlog za povišanje obrestnih mer.

Košak sicer pravi še, da "univerzalnega odgovora na vprašanje, kaj se komu izplača, ni, saj mora vsak posameznik primerjati pogoje, pod katerimi se odloča za depozit".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.