Slovenija
16 ogledov

"Naj izrabijo priložnost"

“Glede višine najemnine za poslovne prostore se ne pritožujejo,” pravi Jana Tolj Žurnal24 main
V primorski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: Občina. Trgovci in obrtniki v središču Kopra premalo podjetni.

Koper. Od 140 povabljenih trgovcev in obrtnikov se jih je srečanja o tem, kaj in kako delati, da bo središče Kopra bolj živahno, udeležilo le slabih 20.

Ustanovili smo iniciativni odbor, ki se bo znova sešel predvidoma 10. decembra. Verjamem, da nas bo takrat več,” pravi Jana Tolja, svetovalka koprskega župana. Po njenem mnenju je sicer med podjetniki in trgovci premalo iniciative. “Občina zanje oziroma namesto njih pač ne more vsega narediti. V Koper smo pripeljali turiste s potniških ladij, prihodnje leto jih pričakujemo okoli 140 tisoč, organiziramo številne prireditve, nekaj jih bomo dodatno umestili na Titov trg. Priložnost imajo, morali pa jo bodo izrabiti sami, med drugim uskladiti urnike ter na primer imeti odprte trgovine tudi ob nedeljah,” našteva.

Nov razpis za oddajo
Mestna občina Koper je objavila nov razpis za oddajo poslovnih prostorov. Skupaj jih tokrat ponuja 11, in sicer v Kopru, enega pa v Spodnjih Škofijah, kjer naj bi bila predvidena dejavnost ribarnica.

Na vprašanje, ali ne bi morebiti sledili zgledu nekdanje izolske županje Brede Pečan, ki je pred leti prostore občine v središču Izole oddala za en tolar na mesec, pa Tolja odgovarja, da za to po njenem mnenju ni nobene potrebe in da pritožb nad višino najemnine ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.