Slovenija
36 ogledov

“Naj se zabijem v zid?”

Ivan Vogrin Saša Despot
Poslanca Ivana Vogrina najemodajalec pozval k izpraznitvi prostorov.

“Poslanec Ivan Vogrin ima do konca marca čas, da uredi odnose z upniki. Zagotavlja mi, da zadeve ureja, konec marca pa bom to seveda preveril – natanko tako, kot sem napovedal. Takoj zatem bom na podlagi vseh dejstev, tudi tega, o čemer mi govorite, po potrebi sprejel odločitev in jo predlagal svetu stranke,” pravi Gregor Virant. Zanimalo nas je namreč, ali preverja, ali njegov zadolženi strankarski kolega dejansko ureja odnose s svojimi poslovnimi partnerji in kupci, kot je napovedal.

“Izogiba se klicem”

Po naših informacijah se namreč Vogrin že nekaj mesecev izogiba ne le kupcem svojih oken, ki so jih plačali, prejeli pa ne, ampak tudi predstavnikom podjetja Veda Invest, ki mu je oddajalo poslovne prostore v Kopru. “Kličem, a se na stacionarne telefonske številke njegovega družinskega podjetja Interles nihče ne oglaša; ko pa sem ga klicala na mobilni telefon, je rekel, da sem se zmotila, da to ni on, in da me bo prijavil zaradi nadlegovanja,” razlaga Marjetka Štilec iz Veda Investa. “Najemnine, zdaj nam dolguje že več kot 14 tisoč evrov, nam ne plačuje, prostorov pa noče izprazniti. Tako jih ne moremo ne prodati ne oddati komu drugemu, zato pri nas nastaja dodatna poslovna škoda,” dodaja sogovornica.

Zanikal, nato priznal

Ivan Vogrin je najprej zanikal, da bi ga najemodajalec pozval k izpraznitvi prostorov v Kopru, nato pa izjavil: “Če pa hočejo svoje prostore, naj si jih izpraznijo sami, zasežejo, kar imamo v njih, in prodajo ter se tako vsaj delno poplačajo.” Ko pa smo mu povedali, da imamo kopije korespondence, ki dokazujejo nasprotno, da smo videli tudi pisni poziv k izpraznitvi prostorov, je napovedal, da jih bo izpraznil v najkrajšem možnem času. “Priznam, da sem dolžen, a napišite, da so tudi drugi dolžni meni – skoraj pol milijona evrov. In kaj naj storim, naj se zabijem v zid?” je končal poslanec.

Komentarjev 8
  • privat 15:12 22.marec 2012.

    DA VIDIMO KAJ BO TOKRAT STORILA SODNICA ...??EN JE DOLŽAN 130€ IN POSLEDIČNO JE ZGUBIL HIŠO IN DRUŽINO...TA PLAVOKRVNEŽ PA JE DOLŽAN DOSTI VEČ IN IZGUBIL BO...kAJ?? NIČ!! jA TA NE BO ..ZA ZGLED DRUGIM PLAVOKRVNEŽEM??ja to je naša kriminalna deželica?'

  • Žurnalček 12:54 14.marec 2012.

    Hja kdo bo pa hoštapleraj zganjal in s čim !

  • Žurnalček 12:53 14.marec 2012.

    Jaz bi prej rajši , da oni ostanejo brez JJ, šele nato vsak sam s seboj na cesti in arestu !