Slovenija
48 ogledov

"Naj tožijo, če si upajo"

Pravni zastopniki Veolie Transporta so Mesariča z dopisom seznanili, da bodo zop Žurnal24 main
Tožba. Mesariča bodo tožili. Pravi, da je to zastraševanje sindikata. Veolia pa je prepričana, da gre za blatenje podjetja.

Maribor. Veolia Transport se je odločila za zasebno tožbo zoper sindikalista Milana Mesariča, in sicer zaradi njegovih nedavnih izjav v Žurnalu24.

Tožba zaradi izjav
V Veolii Transport smo se za tožbo odločili, ker gospod Mesarič z neresničnimi izjavami v medijih blati ugled in dobro ime celotne skupine Veolia Transport. Ob tem znova poudarjamo, da so izjave gospoda Mesariča neresnične in škodijo tako zaposlenim kot podjetju,” so povedali v Veolii Transport. Naj spomnimo, da je Mesarič, predsednik regijskega sindikata KNSS Neodvisnost, za naš medij izjavil, da Bo Karlsson, predsednik uprave omenjenega podjetja, kot predstavnik družbe v Slovenijo uvaža rabljene avtobuse s 700 in več tisoč prevoženimi kilometri, da nekateri nimajo niti zavor in da predstavljajo splošno nevarnost v prometu. Vse te navedbe so v Veolii Transport že takrat ostro zanikali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ustrahujejo ga
Mesarič je nad napovedano tožbo presenečen. “To je še en dokaz njihovega sprenevedanja. Jaz imam kot predsednik sindikata pravico opozarjati na nepravilnosti in bom še naprej, pa če proti meni vložijo sto tožb. Še enkrat poudarjam, da avtobusi niso varni,” je odločen Mesarič, ki dodaja, da gre za ustrahovanje sindikata. Zastopnik Veolie pa je v dopisu, ki ga je prejel sindikalist, zapisal, da razumejo vlogo sindikalnih predstavnikov, katerih delovanja ali javnega nastopanja nikakor ne želijo omejevati, vendar neresničnih in žaljivih izjav, so še zapisali, ne bodo dovolili.

5,2 evra zahtevajo vozniki avtobusov na uro, sicer bodo stavkali. Zdaj imajo 4,3 evra.


Nihče ne bo klonil pod njimi. Imam dovolj dokazov, da bom lahko tudi na sodišču dokazal, da imam prav. Imam potrdila, dokazila, priče ... Na sodišču bo marsikdo spregovoril. Kar naj tožijo, če si upajo,” je ostro zaključil Mesarič.

Stavka še v zraku
V Veolii Transport je vroče že nekaj časa. Sindikat in delavci opozarjajo na nizke plače voznikov. Že pred dnevi so se sestali z upravo, zdaj pa čakajo na njeno odločitev o tem, ali jim bodo urne postavke zvišali s 4,3 evra na 5,2. Odločitev naj bi sprejeli v začetku naslednjega tedna. Če rešitve ne bodo našli, naj bi sredi prihodnjega tedna stala ves mestni in primestni avtobusni promet v Mariboru, na Ptuju in v Slovenski Bistrici. Najprej je sindikat imel v mislih le nekajurno opozorilno stavko, pozneje pa se je odločil, da gre do konca. “Avtobusi bodo stali, dokler ne dosežemo svojega,” je pojasnil Mesarič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.