Slovenija
41 ogledov

"Naj tudi poslanci delajo zastonj"

Nina Valič Boris Kobal Žiga Culiberg
Kulturniki. Po začetnem ogorčenju, da bi na državnih proslavah delali brezplačno, dežujejo prijave.

"Podrepnike bodo dobili, jih imamo dovolj," poziv vlade, naj kulturniki letos na državnih proslavah nastopajo brezplačno, komentira igralec Boris Kobal.

Prijave zbirajo do petka, do zdaj pa jih je prispelo že več kot deset.

"Cenzura bo strašna"

"Zaradi spoštovanja do državnih praznikov je primerno, da proslave pripravljajo le vrhunski umetniki. Ker njihov poklic ni ljubiteljska dejavnost, temveč skrajno zahtevno delo, ga je treba ustrezno ovrednotiti ali pa se proslavam do gospodarsko boljših časov odpovedati," je prepričana direktorica Slovenskega mladinskega gledališča Uršula Cetinski.

Dodaja, da morata za dobro proslavo režiser in scenarist povabiti umetnike, ki ustrezajo njuni zamisli. "Profesionalno je ni mogoče uprizoriti z naključno prijavljenimi sodelavci, ki bi nastopili s poljubnim materialom," je prepričana.

Kobal meni, da ustvarjalci proslave ne bodo izkoristili za kritiko vlade: "Cenzura bo namreč strašna." Končen izbor ustvarjalcev bo opravljen na podlagi scenarija.

Komentarjev 7
  • 1111 14:44 15.maj 2012.

    ...z Kobalom se ne strinjam, ampak, naj tudi tej bedasti poslanci delajo enkrat zastonj, vsaj plače naj si znižajo...predvsem, pa naj se ne delajo norca iz poštenih slovencev, ki jim rit polnemo prav mi, da so na takem položaju!!! GNOJI !!

  • McClain 13:00 15.maj 2012.

    vecna seronja. Njegov humor je zalost!

  • Trsten 12:56 15.maj 2012.

    Tale Kobal je en povzpetnik na račun rdeče golazni.