Slovenija
29 ogledov

Naj zadnja noč ne bo tragična!

Previdno s petardami. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Silvestrovo gre z roko v roki z alkoholom. Vendar imejte tudi na zadnjo letošnjo noč pravo mero ali telefonsko številko taksi službe.

Policija že ves december opozarja na to, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj, tako velja tudi za silvestrovo: "Vsem voznikom, ki bodo na silvestrovanju zaužili alkoholne pijače, policisti svetujemo, da ne sedejo za volan. Ne dovolite, da bi se veselo praznovanje končalo s tragedijo na cesti, ki vas bo spremljala vse življenje!"

Kljub številnim opozorilom pa v današnjih kroniki lahko najdemo kar nekaj voznikov, ki so jim prenočišče ponudili policisti, dokler se niso streznili.

Na Celjskem so tako zaradi previsoke stopnje alkoholiziranosti pridržali tri voznike motornih vozil, dva na področju Policijske uprave Kranj. Obalni policisti so prenočili tri pijane voznike, "zmagal“ je 49-letni Koprčan, ki je napihal 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pokajoče nevarnosti
Klišejsko velja, da je silvestrovo tudi najbolj nora in najdaljša noč. S pravilno uporabo pirotehnike pa poskrbite, da ne bodo dolge tudi vrste na urgentnih blokih.

Pirotehnične izdelke uporabljajte premišljeno in previdno, v mislim imejte, da motijo živali in onesnažujejo okolje. Uporaba je prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah, zaprtih prostorih, bližini bolnišnic, prevoznih sredstvih in površinah, kjer potekajo javna zbiranja. Nevarnejša so lahko tudi predelana pirotehnična sredstva ali tista, kupljena na črnem trgu.

Da je v Slovenijo prišlo nekaj manj prepovedanih pirotehničnih izdelkov, pa so na mejnem prehodu Starod poskrbeli policisti, ki so 27-letnemu Hrvatu zasegli 11 kosov.

Ukradli za 30 tisoč evrov televizorjev in fotoaparatov
V času praznikov na policiji beležijo povečanje števila kraj. Tako so neznanci v Celju vlomili v poslovni prostor gostinskega lokala in ukradli večjo količino zlatih izdelkov. Kolikšna je škoda, še ni znano.

Veliko materialno škodo so naredili neznani vlomilci v trgovino na Celovški cesti v Ljubljani. Odnesli so za 30 tisoč LCD-televizorjev in fotoaparatov. Na udaru je bila tudi podobna trgovina na Kebetovi v Ljubljani. Lastnik je bil v tem primeru oškodovan za tisoč evrov.

Z mačetama pa sta se neznanca lotila ropa bencinskega servisa v Lazaretu.

Vlome in tatvine so v svojo statistiko preteklo noč vpisali tudi kranjski mariborski policisti.

Kaj lahko za lastno varnost storite sami?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.