Slovenija
49 ogledov

Najbogatejši Bosanec v Kempinski Palace

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
V hotelu Kempinski Palace se po naših informacijah mudi eden najbogatejših bosanskohercegovskih poslovnežev Hasan Sarajlić. Njegovo podjetje je največji prevoznik naftnih derivatov v BiH.
 

Kaj pišejo o Bavčarju v BiH

Sarajevo. Igorju Bavčarju in njegovemu sodelavcu Robertu Golobu očitajo, da je prek bosanske družbe Intrade energija (večinski solastnik je Istrabenz, kar naj bi tamkajšnji javnosti skrbno prikrivali) poskušal pridobiti koncesijo za izgradnjo dveh hidroelektrarn na Neretvi, a na precej sumljiv način, pri tem pa naj bi sodeloval z Nihadom Spahalićem, nekdanjim razvpitim trgovcem z orožjem, je pisal Požareport.

Slovenski mediji so ga prvič omenjali leta 2003, ko je vstopil v partnerstvo z Istrabenzom Igorja Bavčarja, ko se je družba še ukvarjala z donosno naftno dejavnostjo. Na začetku februarja tistega leta sta namreč v Sarajevu OMV Istrabenz in Sarajlićevo podjetje Kopex Sarajlić ustanovila skupno podjetje Interoil, ki je tedaj upravljalo z devetimi bencinskimi servisi ter prodajnimi in skladiščnimi ter transportnimi zmogljivostmi.

Sarajlić, njegovega bivanja nam včeraj predstavniki Kempinskega sicer niso želeli komentirati, je med desetimi ljudmi v BiH, ki so lastniki zasebnih letal, najdražja cesna pripada prav poslovnežu, ki preizkuša kakovost storitev v portoroškem Kempinskem. Je tudi lastnik 1,28 milijona dolarjev vrednega helikopterja, ki ga redno posoja za tisoč evrov na dan. Kopex Sarajlić se ukvarja med drugim tudi z nizkimi gradnjami in površinskimi izkopi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.