Slovenija
15 ogledov

Najbolj "idiotsko" parkiranje

1/2
V uredništvo smo prejeli fotografijo avtomobila, ki na parkirišču zaseda dve parkirni mesti. Že so se našli oboževalci, ki so pripravljeni vozniku podelili nagrado za najbolj idiotsko parkiranje na svetu.

"Spoštovani! Prejeli ste nagrado ste 1. nagrado za najbolj idiotsko parkiranje na svetu! Za prevzem nagrade pokličite 113 ali mestno redarsko službo. Vaši oboževalci," se glasi sporočilo na vetrobranskem steklu "parkirnega strokovnjaka".

"Če tako porivate kot parkirate, predvidevamo, da ga nikoli ne spravite not,"
so še dodali "oboževalci".

Fotografiji neverjetnega parkiranja si oglejte TUKAJ.


Predpisana kazen 40 evrov
"Tretji odstavek 52. člena ZVCP govori, da če so parkirna mesta označena s predpisanimi označbami na vozišču ali drugih prometnih površinah, je dovoljena ustavitev le v skladu s temi označbami. Predpisana globa za tovrstni prekršek je 40 evrov,“ nam zatrdi Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Na mestnem redarstvu so nam pojasnili, da po odloku MOL ni predpisane posebne kazni za tovrstno parkiranje. “V tem primeru vozila ne bi odstranili s pajkom, saj ne ogroža udeležencev v prometu, po vsej verjetnosti pa bi ga olisičili,“ nam pove Jakob Juha, operativni vodja mestnega redarstva, in doda, da bi lastnik avtomobila za storitev odstranitve lisic plačal 50 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.