Slovenija
15365 ogledov

Tudi zvečer je treba na prestop čakati 4 ure!

1/2
Celodnevna norišnica na cestah se je proti večeru ponekod umirila, a ne povsod.

 | Avtor: PIC PIC
Na mejnih prehodih s Hrvaško so tudi popoldne daljše čakalne dobe. Na mejnem prehodu Dragonja je treba za izstop iz države čakati kar štiri ure, za vstop od ene do dveh ur, v Gruškovju pa za vstop tri ure. V Sečovljah in Dobovcu so čakalne dobe za vstop po dve uri in pol, v Vinici pa dve uri tako za vstop kot izstop.

Precej dolge čakalne dobe so tudi na mejnem prehodu Jelšane, kjer morajo vozniki za vstop v državo čakati uro in pol, za izstop pa dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za vstop v državo tri ure, za izstop 45 minut, na podravski avtocesti pred mejnim prehodom pa je proti Hrvaški štirikilometrski zastoj. Na mejnem prehodu Dobovec je čakalna doba za izstop iz Slovenije dve uri in pol.

Petkilometrski zastoj je sicer tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, predor pa občasno zaradi kontrole na slovenski strani tudi zapirajo. Kolona vozil se je sicer popoldne precej zmanjšala, sredi dneva je pred predorom na avstrijski strani nastal celo 17-kilometrski zastoj. Zastoj, dolg 3,5 kilometra, je tudi na avtocesti proti Avstriji. Pred prehodom Šentilj proti Sloveniji pa je približno dvokilometrski zastoj, poroča prometnoinformacijski center.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na nadzornih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi zunaj nadzornih točk.

Zgoščen promet in zastoje na slovenskih cestah je ta vikend pričakovati tudi zaradi začetka tradicionalnih italijanskih počitnic v avgustu in množične odprave Italijanov proti turističnim krajem.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
 • porko2 21:15 01.avgust 2020.

  Slovenci, ki se v tem času vrnejo s Hrvaške, bi treba 14 dni v zapor, ne samo v karanteno!

 • antitrust 21:00 01.avgust 2020.

  Butli, ko da je zlato ono hrvatsko kamenje

 • Avatar praufo
  praufo 20:24 01.avgust 2020.

  vsak ura ima svoj ceno, hudo trplenje pomeni na koncu tudi večjo vrenost destinacije , recimo morja ... človek potrpi na začetku , želi si morja , plaže in še kaj ... je pa res , da ga čakajo kolone ...prikaži več še nazaj ... ko mogoče ni več tako dobre volje in v dopustniškem efektu ... pa še mulci so sitni , pa vroče je ... ehh , ne ukvarjam se stem na srečo