Slovenija
12 ogledov

Najbolj zaželen renault clio

(Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Slovenci smo postavili nov rekord: avgusta smo registrirali 4573 novih osebnih in lahkih gospodarskih vozil. Povečala se je prodaja novih osebnih vozil.

Avgusta je bilo prvič registriranih 4215 osebnih vozil, v enakem času lani pa 3883. Število prvič registriranih lahkih gospodarskih vozil se je s 368 v lanskem avgustu letos zmanjšalo na 358. Pri tem se je povečala prodaja novih osebnih vozil, medtem ko je število prodanih lahkih gospodarskih vozil upadlo.

Renault clio najbolj zaželen
Prodanih je bilo največ avtomobilov majhnega in srednjega spodnjega razreda. Med posameznimi znamkami je bilo letošnji osmi mesec prodanih največ renault cliev, in sicer 241. Sledijo volkswagen polo in golf ter opel corsa.

Med blagovnimi znamkami je avgusta na prvem mestu Renault, ki je s 518 prodanimi avtomobili zavzel 12,29-odstotni tržni delež. Sledijo Volkswagen (10,30 odstotka), Opel (10,20 odstotka) in Fiat (8,23 odstotka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.