Slovenija
49 ogledov

Najboljša darila niso draga

sreča, družina, veselje, zabava, božič Žurnal24 main
Prazniki. Pri nakupovanju se denarno omejite, predvsem pa se ne zadolžite.

“Ljudi, ki jih poznamo, ki so del družine ali so nam zelo blizu, bi morali obdarovati drugače – ne potrošniško, temveč s srcem. Tega človeka poznamo, vemo, katere so njegove vrednote, in mu lahko podarimo malenkost, ki se ga čustveno dotakne. Takšna darila ne stanejo veliko, zahtevajo pa nekaj razmisleka in dobre volje,” ob bližajočih se božično-novoletnih praznikih, ki znajo biti precejšen finančni zalogaj, pravi Samo Lubej, neodvisni naložbeni svetovalec iz Finančnega centra. “Poleg tega ne obdaruješ z darilom, ki mu je v trgovini na tisoče enakih,” dodaja.

Spremljajte akcije

Če je vaša družina številčna, lahko organizirate izmenjavo daril – vsak izžreba ime enega družinskega člana, ki ga obdari. Lahko se tudi dogovorite, da za božično-novoletne praznike obdarite le otroke. Vsekakor pa si je dobro postaviti cenovne omejitve, koliko ste pripravljeni porabiti za darila.

“Ugodno je možno nakupovati tudi prek specializiranih katalogov in spletnih strani. Seveda lahko izkoristite priložnosti in ste pozorni na praznične akcije, ki jih bodo imeli nakupovalni centri. Glede na kup reklamnih letakov so se akcije že začele,” dodaja Lubej.

Ne zadolžujte se

Nakupe opravite premišljeno in mislite na finančne posledice. Če ne prej, vas bodo na pretirano zapravljanje spomnili pogledi na bančne izpiske plačilnih in kreditnih kartic v prvem mesecu novega leta.

“V teh časih je treba stopiti iz potrošniške mrzlice. Zadolževanje za darila ni primerno. Zavedati se je namreč treba, da je vsak dolg treba vrniti,” opozarja finančni strokovnjak.

Komentarjev 2
  • Toni Kolenc 21:31 24.november 2012.

    http://www.darilce.si

  • Toni Kolenc 21:29 24.november 2012.

    Lahko pa greste na splet in tam kupite ugodna darila za vaše najdražje.