Slovenija
18 ogledov

Najboljši nad Kordeža

Nekdanji šef Merkurja Bine Kordež trdi, da ga kriminalisti še niso zaslišali. Če Žurnal24 main
Preiskava. Bine Kordež pod drobnogledom tožilcev za pregon organiziranega kriminala.
Zadeva se obravnava v predkazenskem 
postopku.
Skupina tožilcev

Posle Bineta Kordeža, sklenjene med njegovim vodenjem Merkurja, neuradno preiskujeta elitni skupini tožilcev in kriminalistov. "Zadeva se obravnava v predkazenskem postopku,” so potrdili tožilci za pregon organiziranega kriminala. Katerih kaznivih dejanj naj bi bil Kordež osumljen, niso razkrili.

Grozi mu do osem let zapora
"Policija bo preverila sume nepravilnosti, iz katerih izhajajo sumi uradno pregonljivih kaznivih dejanj," pravijo na generalni policijski upravi. Po naših neuradnih informacijah naj bi namreč kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada Kordeža osumili zlorabe položaja in pravic pri vodenju Merkurja, zaradi česar bi mu, če bi mu tožilstvo zlorabo poskušalo dokazati tudi pred sodiščem, grozilo do osem let zapora.

Konkretno naj bi šlo za prikrivanje dokumentov revizorjem, zaradi česar je bil poslovni rezultat Merkurja za 130 milijonov evrov boljši, kot je bil v resnici, in za serijo preprodaj Merkurjevih nepremičnin, pri katerih je zaslužil Merfin, v katerem so zbrani menedžerji, ki so Merkur prevzeli. Sporna naj bi bila tudi posojila, ki jih je Merkur dal Merfinu in nato odpisal, ter poroštva za posojila, ki so jih Merfinu dajale druge družbe.

Kordež nam je zagotovil, da o preiskavi ne ve ničesar, kaj šele da bi bil zaslišan.

Pretepen? Nikakor ne!
Iz krogov blizu Kordeža smo slišali, da naj bi ga pretepli, ko je dvigal denar na bankomatu, in da se je zdravil v tujini. “To ne drži,” je informacijo zanikal Kordež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.