Slovenija
35 ogledov

Najcenejša košarica v Lidlu

Mercator je iz prodaje umaknil orehova jedrca (500-gramska embalaža) lastne blag Žurnal24 main
Izbrali smo deset izdelkov pri sedmih trgovcih (E. Leclerc, Eurospin, Hofer, Interspar, Lidl, Mercator in Tuš) in poiskali najnižje cene.

Pri tem smo se omejili le na ceno, znamko pa zanemarili. Po našem izračunu je tako Žurnalova košarica najugodnejša v Lidlu, kjer boste zanjo odšteli 10,15 evra. V košarici je deset izdelkov (po našem izboru) izmed več stotih, ki jih Statistični urad RS uporablja za izračun gibanja indeksa cen življenjskih potrebščin. Za katere gre, je razvidno iz tabele.



Idealna košarica
Vsi nakupovalci, ki imajo čas in se veselijo sprehajanja po trgovinah, pa lahko privarčujejo še vsaj dodaten evro (če odštejemo porabo goriva). Ob izračunu smo ugotovili, da bi kupec, ki bi iskal izdelke z najnižjo ceno in jih kupoval le v tistih trgovinah, privarčeval še vsaj deset odstotkov denarja. Naša (idealna) košarica bi tako stala devet evrov. Pri takšnem časovno potratnem nakupu pa bi se kupec najdlje zadržal v Eurospinu ali Lidlu, saj je tam po pet izdelkov najcenejših – testenine, celi piščanec, krompir, banane in olje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.