Slovenija
122 ogledov

Najcenejša Pošta, najhitrejši Kurirček

Pošta Slovenije Saša Despot
Primerjava poštnih storitev agencija za komunikacijske storitve in Episcentra je ugotovila, da so najcenejši pri Pošti Slovenije, najhitrejši pa pri Kurirčku.

V analizi ugotavljajo, da so cene prenosa dokumentov po Sloveniji, Evropi in po vsetu najnižje pri Pošti Slovenije. Tudi pri cenah prenosov paketov po svetu je najcenejša Pošta Slovenije, pri ostalih destinacijah pa se najugodnejši ponudniki razlikujejo glede na to, kam pošiljate paket.

Najhitreje bodo dokumente in tudi pakete po Sloveniji raznesli pri Kurirčku, cene pa se glede na izbrano destinacijo razlikujejo. Cena se namreč za dostavo dokumentov in paketov izven Ljubljane močno dvigne.

V primerjavi različnih ponudnikov pa agencija za komunikacijske storitve še ugotavlja, da se pri večini ponudnikov pojavljajo razlike med teoretičnim poizvedovanjem o cenah in rokih ter praktično izvedbo. Le pri podjetjih DPD in Pošti Slovenije so se cene in roki tudi v teoriji in praksi ujemali.

Pri cenah prenosa paketov po svetu nudi najnižjo ceno Pošta Slovenije, pri ostalih destinacijah pa se najugodnejši ponudniki razlikujejo glede na destinacijo,
Komentarjev 1
  • pikijakob 19:14 31.december 2014.

    tale vaša primerjava je pa zelo za lase privlečena in zlagana. pošta sslovenije samo na papirju zagotavlja dostavne roke. pošiljke poslane preko pošte slovenije se izgubijo in če niso extra zavarovane, dobiš odškodnino glede na težo. tako da sralec besedila ...prikaži več naj preveri dejstva, ne pa neke kvazi raziskave.