Slovenija
148 ogledov

Najcenejši ponudnik telefonije zdaj najdražji

Primerjava cen mobilnih paketov Žurnal24 main
Subvencionirani mobilniki. Tušmobil je bistveno spremenil cene.

Tušmobil je pri paketu Free 20 zelo podražil telefone, kaže zgornja tabela. “Uporabnikom smo omogočili večjo fleksibilnost pri izbiri paketov in nakupu mobilnih telefonov, ki so še vedno na voljo za evro. Pomembna novost je, da lahko uporabniki tudi v nižjih paketih z dodatno opcijo telefon dobijo sodobne, najnovejše mobilne telefone že za en evro. Najboljši telefoni na trgu so zdaj uporabnikom še dostopnejši,” trdijo v Tušmobilu.

Uvedli so namreč opcijo, pri kateri za 3, 9, 16 ali 23 evrov doplačila na mesec dobite dodaten prenos podatkov in hkrati cenejši telefon. Tako je vse telefone iz tabele razen nokie C3 mogoče kupiti za 14 evrov mesečnega stroška (Free 5 z opcijo telefon 9, ki prinaša 500 megabajtov dodatnega prenosa), nokio C3 pa za 18 evrov (Free 15 in opcija telefon 3 s sto megabajti dodatnega prenosa).

Tušmobil bo februarja bistveno podražil tudi cene pogovorov, sporočil in prenosa podatkov za vse, ki v svojem paketu Free presežejo zakupljene količine. Enota (minuta, SMS, MMS ali megabajt prenosa podatkov) zdaj stane pet centov, po novem pa bo več kot dvakrat dražja in bo stala 12 centov.

“Še vedno smo najcenejši”

“Po dozdajšnjih izkušnjah večina uporabnikov izbere paket, ki ustreza njihovi porabi, zato je dodatna poraba storitev zunaj paketa minimalna. Sprememba cene za uporabnike ne bo pomenila bistvenega vpliva na dvig mesečnega stroška,” pojasnjujejo v Tušmobiliu.

telefon, iphone | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dodajajo, da je cena storitev nad zakupljeno kvoto 12 centov še vedno ugodna in za 20 odstotkov nižja kot pri primerljivih paketih. Pri paketu Preprosto zame stanejo minuta, SMS ali MMS nad zakupljeno količino 15 centov, pri Paketu 2012 pa klici 15 centov na minuto, SMS in MMS pa 12 centov.
Učinek podražitveTušmobil. Kdor ima paket Free 5 in zakupljene količine preseže za sto enot, zdaj doplača pet evrov. Od februarja bo moral doplačati 12 evrov, njegov končni strošek pa bo 17 evrov, kar je že skoraj cena paketa Free 20, ki stane 20 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.