Slovenija
40 ogledov

Najcenejši telefon na svetu

Žurnal24 main
Po plastičnih urah iz italijanskih pralnih praškov smo dočakali tehnološki napredek: mobilni telefon za drobiž.

Takole je videti mobilnik za dobrih šest evrov. © Hop-On

 
Doslej neznano podjetje Hop-On je predstavilo svoj mobilnik, ki je poseben samo v eni stvari: ceni. Čez lužo stane zgolj deset dolarjev, kar je nekaj več kot šest evrov. Namenjen je predvsem uporabnikom, ki na potovanje v tujino nočejo nesti svojih dragih elektronskih igrač, in ljudem, ki so jim najnovejši telefoni z ducat funkcij prezahtevni.

Uporabnik bo za ceno, enako dvema vrčkoma piva v središču Ljubljane, dobil mobilnik brez LCD-zaslona, ki zna samo telefonirati. Na voljo ni niti telefonskega imenika, zaradi pomanjkanja zaslona moramo pozabiti tudi na kratka sporočila SMS, le osmim tipkam se da nastaviti funkcija hitrega klicanja. Med "zmogljivostmi" aparata proizvajalec navaja še polifonično in vibrirajoče zvonjenje ter tipke z Braillovo pisavo. Napaja ga povsem spodobna 600 mAh litij-ionska baterija, ki omogoča 150 ur stanja pripravljenosti in štiri ure pogovorov.

Poleg številčnice ima aparat le dve tipki: za začetek in konec klica. Zapakiran je v črno ohišje velikosti 96,6 x 41,6 x 14 milimetrov, tehta pa 77 gramov. Evropski model deluje pri standardnih 900 in 1800 MHz, njegov ameriški brat pa pri 850 in 1900 MHz.

Proizvajalec bo telefon prodajal tudi pod imenom Anti iPhone, za zdaj pa ga lahko kupite v ameriških supermarketih in drogerijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.