Slovenija
28 ogledov

Najem ali telovadnica

“Bazen v zdravstvenem domu je nadstandard, ki si ga OZG samo ne more več privošč Žurnal24 main
Rešitev. V bazenu v Zdravstvenem domu Kranj fizioterapija na suhem?

Kranj. Že nekaj časa zaprti bazen v Zdravstvenem domu Kranj bi Osnovno zdravstvo Gorenjske ponudilo v najem. Danes bo o možnih rešitvah razpravljal tudi svet zavoda, lastnik bazena Mestna občina Kranj pa se z idejo načelno strinja.

Minus bi se delil
Nadstandard. Primanjkljaj bazena v Zdravstvenem domu Kranj znaša 70 tisoč evrov. OZG bi znesek razdelilo med posamezne občine.

Razpis v zametkih
Bazen je zaprt že od februarja. Vzrok je okvara naprave za doziranje klora, ki je Zdravstveni dom Kranj in OZG – dokler ne bo dogovora glede nadaljnjega delovanja in sistemskega financiranja – ne nameravata zamenjati. Kdaj bi lahko razpis izvedli, direktor OZG Jože Veternik včeraj še ni vedel. “Trenutno v tej smeri nismo naredili še nič,” je bil iskren včeraj in opozoril, da bo veliko odvisno tudi od današnje razprave. V katero smer bi se lahko razvijala, ni želel ugibati, je pa potrdil, da ob zaprtju, ureditvi financiranja in najemu obstaja še ena možnost.

Četrta možnost
Nekdanji bazen bi lahko preuredili tudi v prostor za fizioterapijo. “Mi smo zgolj izpraznili vodo, nobenega namena nimamo bazena podreti. V prostoru bi lahko uredili tudi telovadnico,” je dejal in spomnil, da imajo denimo ob fizioterapiji tudi šolo hujšanja. “Prostor bi lahko koristno uporabili v več namenov,” je sklenil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.