Slovenija
64 ogledov

Najem tudi za bližnje

Najemnik, ki smo ga v petek naključno srečali na parkirišču, se strinja, da bi z Žurnal24 main
Planina v Kranju. Občinsko parkirišče pri trgovski šoli napol prazno, v okolici pa jih primanjkuje. Možen najem.

Stanovalci treh ulic ob Cesti talcev na Planini tožijo nad pomanjkanjem parkirišč in se jezijo na medobčinski inšpektorat, ki jim za nepravilno parkiranje kljub temu izreka kazni. Le lučaj od njih, pri trgovski šoli, pa je varovano občinsko parkirišče, ki je precej prazno.

118 prostorov je na parkirišču pri trgovski šoli, Mestna občina Kranj pa ima sklenjenih 58 najemnih pogodb.

Zakaj smiselno
Vodja medobčinskega redarstva Slavko Savič potrjuje, da se na Cesti talcev pogosto srečujejo s kršitvami. “Opažamo jih vsak dan, dopoldne in popoldne,” pravi. Vozila so povsod, na avtobusnih postajališčih, pločnikih, zelenicah in tudi v križiščih, našteva, najpogostejše opravičilo voznikov pa je prav pomanjkanje parkirnih prostorov, dodaja. Boji se, da se bo stanje še poslabšalo, ko bodo tudi lastniki garažne hiše na Gogalovi po vzoru Vrečkove montirali zapornico.

Polovica prazna
Na parkirišču pri trgovski šoli je vsak dan prazna polovica od dobrih sto parkirnih prostorov. Dostop je omejen z zapornico, občina pa jih oddaja v najem zaposlenim v mestnem jedru. “Zakaj ne bi teh parkirišč ponudili v najem tudi stanovalcem bližnjih blokov?” se sprašuje eden izmed njih. Spomnil je na veliko zanimanje za prosta mesta v zgornji etaži garaže pri Vrečkovi ter opozoril na dejstvo, da bi bil na Planini še marsikdo pripravljen zagotovljen parkirni prostor plačati.

Najem možen
Podžupan Igor Velov pravi, da je najem možen. "Na parkirišču imajo sicer prednost zaposleni v mestu, ampak tudi najem stanovalcev je možen,” je poudaril.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.