Slovenija
16 ogledov

Najemnika pregnalo šele sodišče

Propadajoči lokal Suzana Kos
Belvedere. Občina prek pravnomočne sodbe dosegla, da bivši najemnik odstrani propadajoči lokal.

“Na Belvederu ste lahko opazili, da so začeli rušiti. To je primer našega delovanja: kljub pritiskom javnosti, da je treba objekt odstraniti, smo raje počakali, da so bili vsi sodni postopki končani, in se izognili nepotrebni odškodninski tožbi,” je dejal izolski župan Igor Kolenc. Nekdanji najemnik lokala na Belvederu nad Izolo, podjetje Hill Ham, je po pravnomočnosti sodbe o odstranitvi začasnega objekta začel rušenje.

Štiri leta brez podlage

Zgodba sicer sega v leto 2008, ko se je iztekla občinska pogodba s Hill Hamom in je najemnik ni pravočasno podaljšal. Kljub pozivom občine, naj ji vrne nepremičnino brez vseh začasnih objektov, je Hill Ham štiri leta brez pravne podlage zasedal občinsko zemljišče, trdijo na izolski občini. Slednja je bila zaradi tega tudi ob prihodke. Lani je lokal celo pogorel in kazil videz ob cesti od Izole proti Strunjanu. Občina bo zdaj z razpisom iskala novega najemnika, a ni pričakovati, da bo nov lokal zaživel že do začetka poletne sezone.

Komentarjev 3
  • Senior 17:51 28.marec 2013.

    SRAMOTA ZA "PRAVNO DRŽAVO"! Res se dogajajo čudne stvari v naši lepi domovini.Nekdo je dejal, da smo Slovenci prvi za bikom. Smo res.......?

  • mb 10:11 28.marec 2013.

    4 leta !?taka zadeva bi morala bite rešena v 2 tednih

  • privat 07:48 28.marec 2013.

    to je sama mafija...občine so pa leglo takih združb!