Slovenija
57 ogledov

Najemniki prepuščeni sami sebi

JSS MOL je zavaroval samo svoje nepremičnine, ne pa tudi premičnin najemnikov v Žurnal24 main
Poplave. Zavarovanje JSS MOL ne krije škode za uničene predmete neprofitnih najemnikov v kleteh.

Ljubljana. Kletni prostori 31 neprofitnih stanovanj v Viški sončavi so zavarovani, ne pa tudi tisto, kar je v njih, so povedali v Javnem stnovanjskem skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL). Zavarovana imajo tudi stanovanja in skupne prostore, vendar brez stvari.

Tako niso zavarovani predmeti, ki so jih lastniki hranili v kleteh, in avtomobili, ki so ostali v garažah. “Te škode ne bomo mogli pokriti, ker za takšne primere nimamo sklenjenega zavarovanja,” je dejala direktorica JSS MOL Jožka Hegler. Pravi, da bi lahko predmete tako v stanovanjih kot kleteh zavarovali najemniki sami. Škodo na predmetih bodo morali odpravljati najemniki sami, imajo pa možnost, da jo prijavijo na sedežih četrtnih skupnosti MOL ali na spletni strani.

V poplavah so bile namreč kleti in garaže Viške sončave v celoti poplavljene. Poplavilo je tudi kleti bloka na Tomažičevi in Tbilisijski ulici, kjer je JSS MOL lastnik po treh stanovanj. Prav tako je poplavilo klet in pritličje objekta v lasti JSS MOL na Papirniški poti, vendar ta nista bila naseljena, saj ju prenavljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.