Slovenija
28 ogledov

Najemnikov bo dovolj

Tehnični pregled podzemne garažne hiše na Kongresnem trgu je predviden v drugi p Žurnal24 main
Kongresni trg. Parkirne prostore v garaži želijo najeti tudi hoteli in lokali.

Za najem parkirnega prostora v garažni hiši Kongresni trg je do zdaj prispelo 319 vlog, je povedala Darja Pungerčar iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT). Pregledovati jih bodo začeli junija, takrat pa bodo ljudi pozvali tudi k podpisu pogodbe. Bližnjim stanovalcem z območja, zaprtega za promet, bo predvidoma na voljo 330 prostorov za 50 evrov na mesec. Vseh parkirnih prostorov bo sicer 720.

Če upravičenci ne bodo zasedli vseh parkirišč, jih bo podjetje LPT ponudilo tudi drugim uporabnikom, med prejetimi vlogami je teh za zdaj 105. “Veliko povpraševanja je tudi iz bližnjih hotelov, lokalov in poslovnih prostorov,” je razložila Pungerčarjeva.

Stroški morda višji
Podzemna garažna hiša, park Zvezda in Kongresni trg bodo sicer po novem terminskem načrtu odprti 10. junija, saj je izvajalec Gradis skupina G zaprosil za podaljšanje roka zaradi dlje trajajočih arheoloških izkopavanj. Ta so poleg zahtevnejših hidroloških razmer razlog za dodatna dela in zahtevke izvajalca v zvezi s stroški, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). “A nobeden od zahtevkov še ni dokončno potrjen,” so na MOL odgovorili na vprašanje, ali stroški projekta ostajajo enaki, se pravi slabih 18 milijonov evrov.

Trenutno na območju garaže vgrajujejo strojno in elektroinštalacijsko opremo ter urejajo vhode in tlake. Zunaj so v delu poti, javna razsvetljava in pohodna plošča trga. Predvidena sta še sejanje trave in ureditev obodnih cest, so dodali na MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.