Slovenija
23 ogledov

Najemnina za 16 tisočakov na mesec

Denar iStock Žurnal24 main
Najemnina prostorov okrožnega in vrhovnega državnega tožilstva v Celju državo vsak mesec stane okoli 16 tisoč evrov.

Okrožno in vrhovno državno tožilstvo v Celju od leta 2004 domuje v novih prostorih na približno 1300 kvadratnih metrih. Do oktobra so lastniku stavbe vsako leto plačali okoli 190 tisoč evrov. Od odprtja prostorov leta 2004 torej približno 1,3 milijona evrov, poroča Pop TV.

Ministrstvu za pravosodje je oktobra najemnino uspelo znižati za 490 evrov na mesec oziroma slabih šest tisočakov na leto. Za kvadratni meter tako plačujejo 12 evrov na mesec.

V nasprotju s prostori tožilstva je najemnina prostorov davčne uprave v Celju občutno nižja. Davčna uprava ima v najemu okrog 4.700 kvadratnih metrov prostorov in 30 parkirnih mest. Za omenjeno na mesec plačajo slabih 30 tisoč evrov, oziroma 5,80 evra za kvadratni meter. Od leta 2004 so za najemnine odšteli več kot 2,3 milijona evrov. V nasprotju s tožilstvom pa ima davčna uprava najemno pogodbo s postopnim odkupom, kar pomeni, da bodo prostori leta 2024 v lasti davčne uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.